Ataoğlu, KKTC inşaat firmalarından Döveç Grup ve Bursa’daki iş ortağı Gayrimenkul Yeri firmasının düzenlemiş olduğu “KKTC Emlâk Zirvesi”nin açılışında yapmış olduğu konuşmada, Bursa’ya daha ilkin değişik etkinliklere katılmak suretiyle geldiğini anımsattı.

Emlâk ve inşaat sektörü mevzusunda kırılgan bulunduğunu belirten Ataoğlu, KKTC’nin güzelliğinin anlatmakla değil, yaşamakla öğrenileceğini söylemiş oldu.

Ataoğlu, KKTC topraklarının Türkler dışına satılmasını arzu etmediklerini anlatarak, “Biz bugünlere gelmişsek anavatan Türkiye yardımıyla. Bugün baktığınız süre KKTC’de mevcud biz gökten zembille inmedik. Anavatanın bağrından kopup gidenlerdeniz biz.” diye konuştu.

Kıbrıs Sulh Harekatı’nda şehit düşenler yardımıyla bugün buralara geldiklerini vurgulayan Ataoğlu, şunları kaydetti:

“Sulh Harekâtı günlerini oldukça iyi bilen birisi olarak Bakanlar Kurulu’nda sonuna kadar ısrar etmeye devam edeceğim. Niye yabancıların benim şehitlerimin savunduğu toprakları almasına müsaade edeyim. Arkamızda 90 milyon var. Mühim olan KKTC’deki topraklara sahiplenmek, yabancılara kaptırmamak. Emlâk ve inşaat sektöründeki kardeşlerimi yatırımlarından dolayı kutluyorum fakat o topraklarda meydana getirilen emlakların yabancılar değil, biz tarafınca da haiz çıkılmasıdır esas isteğim ve temennim. Ülkemizin gezim, inşaat ve eğitim sektöründe önü açıktır.”

Gayrimenkul Yeri Kurucusu Elif Canıgüleç Tekin de KKTC’nin, benzeri olmayan coğrafyası, varlıklı kültürü ve yatırım fırsatlarıyla dünyanın ilgi odağı durumunda bulunduğunu söylemiş oldu.

Tekin, KKTC’de mühim yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, “Bugün dünyanın ortalama 40 ülkesinden insanoğlu yoğun bir halde KKTC’de Emlâk yatırımı yapıyor. Zira buradaki gayrimenkul yatırımları, döviz kazancı açısından altın değerinde fırsatlar sunuyor. Yüksek kira getirileri ve kıymet artışı potansiyeli, yatırımcıları ekonomik olarak cezbediyor.” diye konuştu.

Döveç Group Direktörü Burçin Döveç de KKTC’nin bir tek organik güzellikleriyle değil, kıymetli bir yatırım alanı olarak da öne çıktığını kaydetti.

Toros: Cumhurbaşkanı, Rum Liderin ekmeğine yağ sürüyor

Toros: Cumhurbaşkanı, Rum Liderin ekmeğine yağ sürüyor

“KKTC Emlâk Zirvesi” kapsamında 9 Aralık’a kadar ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği bildirildi.