Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, üreticilerle görüşmeye devam ediyor.

Çavuş, dün Alaniçi ve Vadili köyüne giderek üreticilerin sorunlarını dinledi.

Alaniçi köyü Organize Hayvancılık Bölgesinde 2014 senesinde meydana getirilen fakat asla şu bağlantısı yapılmadığından kullanıma alınamayan su deposunu yerinde inceleyen Çavuş, deponun bir an ilkin kullanıma alınması için Su İşleri Dairesi tarafınca lüzumlu çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Bu emek verme kapsamında depoya su akışının sağlanması için ana su hattından 650 m’lik bir kazı emek harcaması yapılması icap ettiğini ve bunun da 100 m’nin tamamlandığı bildirdi. Çavuş, uzun senelerdir atıl durumda olan deponun en kısa sürede bölge hayvancısının hizmetine gireceği müjdesini de verdi.

Derya: ‘Kirli eller’ temiz operasyonu yapabilir mi?

Derya: ‘Kirli eller’ temiz operasyonu yapabilir mi?

Alaniçi köyünde üreticiler ile de görüşüp sorunlarını dinleyen Çavuş, hemen sonra Vadili köyünde üreticilerle bir araya geldi. 

Çavuş, plantasyon zeytin hasadı başlama etkinliğine katıldı

Çavuş, Vadili köyünde Nazım ve Mustafa Akçaba’ya ilişik planlı plantasyon zeytin hasat başlama etkinliğine de katıldı.

Zeytin etkinliğinde zeytinin ülke için mühim bir ürün bulunduğunu vurgulayan Çavuş, Zeytin ağacı varlığının korunması ve ıslahı, düzenlenmiş üretim alanlarının planlanması, yabanilerin aşılanması, zeytinlerin budanması, sökülüp taşınması ve hasatının önemine değinerek zeytinin yağ ve sofralık olarak tüketildiğini ve sofralık zeytin üretiminin ülkede daha çok tüketilmesini sağlamak için de emek harcamalar başlatılacağını kaydetti.

“Besin güvenliği üst noktaya çıkarılacak”

Zeytin Yasasının geçtiğini tüzük çalışmalarının da bitmek suretiyle bulunduğunu dile getiren Çavuş, üretimin kayıt altına alınarak denetimin artırılacağını ve zeytinin tarladan sofraya gelene kadar her aşamasının denetlenerek besin güvenliğinin de üst noktaya çıkarılacağını altını çizdi.

“İthalata harcanan giderler ülkeye kazandırılmalı”

Ziraat alanında yatırımlar yapmanın ülke açısından fazlaca kıymetli bulunduğunu kaydeden Çavuş, yatırımların artırılması icap ettiğini söylemiş oldu ve ithalata harcanan giderlerin ülkeye kazandırılması icap ettiğini altını çizdi