Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. 

Çavuşoğlu, dünyada tam gün eğitimin, mesaiyle eşit bulunduğunu, KKTC’de eğitim süresinin kısa bulunduğunu, bunu ortadan kaldırabilmek adına ülke geleceği için risk aldıklarını kaydetti.

Sendikanın eleştirilerinin hak bulunduğunu sadece Meclis’teki siyasilerin hükümeti de dinlemesi icap ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, problemler bulunduğunu bildiklerini, bunun üstüne zelzele riski eklendiğini, sadece tüm siyasal partilerin seçimlerde tam gün eğitim için gösterim yaptığını, kendilerinin de tüm bu tarz şeyleri değerlendirerek, adım attıklarını söyedi.

Tek amaçlarının ülkenin geleceğine, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, evlatların 30 senedir mevcut  binalarda ve  şartlarda eğitim aldığını, fakat şimdi tam gün eğitime geçilmek isteyince “evlatların aç kalmış olduğu, zelzele riski” bulunduğunun söylendiğini, o süre meydana getirilen tam gün eğitim yayınlarının samimi olmadığını kaydetti.

İlahiyat okulu mevzusuna da değinen Çavuşoğlu, amaçlarının ülkeyi geleceğe ve daha iyiye götürmek bulunduğunu, tam gün eğitimi hayata geçirmek, okul eksiklerini tamamlamak için çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar: Hastaneye yapılan saldırıyı kınıyorum

Cumhurbaşkanı Tatar: Hastaneye meydana getirilen saldırıyı kınıyorum

Çavuşoğlu, Öğretmenler Yasasına gore ders saatlerinin verildiğini, sadece tam gün eğitimi istemeyen öğretmenler bulunduğunu, bu sebeple şu anda 2 gün olan tam gün eğitimin 5 güne çıkarılmasını istemediklerini söyledi, bu karşı duruşun hususi derslerden dolayı bulunduğunu iyi bildiğini kaydetti.

“Biz ülkesel olarak ileriye gitmek, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına bu adımları atıyoruz” diyen Çavuşoğlu, ülkenin lehine adımlar attıklarını, o yüzden destek beklediklerini açıkladı, evlatların, öğretmenler fiil yapmış olduğu için öğlen içinde boşta kaldığını belirtti.

Evlatların güvenliğini, okul güvenliğinin değil, okul yönetimi ve öğretmenlerin sağladığını, güvenliğin, okulun güvenliğini sağladığını, küçüklere müdehale edemeyeceğini özetleyen Çavuşoğlu, okullarda mesai saatlerinin 15.30’a kadar bulunduğunu, nöbetçi öğretmenlerin öğle içinde çocuklardan görevli bulunduğunu kaydetti.

Tam gün eğitim mevzusundan dolayı yıprandıklarını sadece bunu göze aldıklarını, bu sebeple tam gün eğitimin ülkenin geleceği adına mühim bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, tam gün eğitim için destek istedi, engel olanların hususi dersler, dersaneler için engel olmaya çalıştığını söylemiş oldu. Çavuşoğlu, tanrı bilim kolejinin de bağışlama olacağını, bütçe ayırmadıklarını açıkladı.