Cenup Kıbrıs’ta piyasaya sürülen Cyprus Mail gazetesinin haberine nazaran, devlet televizyonunda gösterilen sabah programına katılarak konuşan Ambulans Servisi Direktörü Riana Constantinou, Salı günü Engomi Mall’da meydana gelen vakası doğruladı.

Şimsek: KKTC Maliye Bakanlığı’na her türlü desteği vermeye hazırız

Şimsek: KKTC Maliye Bakanlığı’na her türlü desteği vermeye hazırız

Constantinou, “Doğru zamanda doğru yerde bulunan ve kamuya açık defibrilatörün iyi mi çalıştırılacağına dair yaşamsal bilgiye haiz olan 30 yaşlarındaki yaşam kurtarıcı hanım, Kıbrıslı Türk’tü” diye konuştu.

Kalp masajı eğitimi alan kadının sakinliğini koruyarak acil servise gelir gelmez kendine gelen adama üç şok uyguladığı kaydedilen haberde, Constantinou’nun kadının kimliğini açıklamadığı sadece ambulans mensubunun kadının yaptığının takdire şayan bulunduğunu düşünmesi üstüne vakası kendisine bildirdiğini anlattığı yer aldı.

Constantinou’nun, yaşam kurtarıcı hanımı bulmak ve ona teşekkür etmek için toplumsal medyadan paylaşımda bulunarak, “Bugün elleriniz 46 yaşındaki bir babaya yaşam hakkı verdi; onu kurtarmamızı sağlamış oldu. Lütfen Ambulans Servisiyle iletişime geçin ve bilgilerinizi bırakın. Binlerce teşekkürler” ifadelerini kullandığı da açıklandı.