CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman basın toplantısında yapmış olduğu konuşmada, hükümete eleştirilerde bulunmuş oldu ve ülkede ekonomik açıdan tarihin en ciddi yoksullaşma periyodunun yaşandığını savunarak, “Kıbrıs Türk halkının alım gücü her geçen dakika eriyor” dedi.

“Ekonomide yaşanmış olan yoksullaşmayı önlemek için hükümetin kılını kıpırdatmadığını” ifade eden Erhürman, yalnız yoksullaşma değil, Kıbrıslı Türklerin yoklaşmaya doğru sürüklendiğini ileri sürdü.

“Artık Kıbrıslı Türkler bu ülkede talebi dahi belirleyemiyor” diye konuşan Erhürman, plansız bir halde ülkenin devamlı nüfus aldığını kaydetti. Erhürman, mülkiyette ve nüfusta 5 senelik planın ortaya konulmasını icap ettiğini söylemiş oldu.

“Bu hızla bu iş yaşanırsa 5 yıl bir ihtimal daha azca sürede bu topraklarda bugün olduğumuz noktada olmayacağımız görülüyor” diyen Erhürman, ülkede gettolaşmaya doğru sürüklenildiğini söylemiş oldu.

Erhürman, “Biz halkımızla beraber bir yola çıkmamız icap ettiğini düşünüyoruz… Beraber bu yol yürünecek ve bu yolun sonunda ülke beraber yönetilecek” şeklinde konuştu.

Ataoğlu: “Ülke turizmini çeşitlendirip, özel ilgi turizmini yaygınlaştıracağız”

Ataoğlu: “Ülke turizmini çeşitlendirip, hususi ilgi turizmini yaygınlaştıracağız”

Erhürman, CTP’nin, 27 Ekim Cuma akşamı bir yürüyüşle sokakta eylemlilik sürecini başlatma sonucu aldığını deklare etti.