Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kurultay ve Kültür Merkezinde, DSİ tarafınca tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Bu sabah açıklanan işsizlik rakamlarını hatırlatan Erdoğan, “İşsizlik oranı yarım puan azalışla yüzde 8,5’a düştü. İstihdam ise 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı.”  dedi.

Cumhurbaşkanı işsizlik oranında 2012’den bu yana en düşük seviyenin yakalandığını söylemiş oldu. Gelişme ve ihracat rakamlarının da iyi bulunduğunu kaydeden Erdoğan, enflasyon için “Ateşi düşmeye başladı.” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Önümüzdeki aylardan itibaren fazlaca daha iyi oranlarla karşılaşacağız.” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyleki:

“Biz meydanlarda verdiği sözleri unutanlardan değiliz. Biz seçim süreci esip gürleyip sonrasında sesi soluğu çıkmayanlardan değiliz. Biz Türkiye’nin 81 ili ve 922 kazasının tamamında ayak izi olan bir iktidarız. 

Ülkemizin neresine giderseniz gidin hükümetimizin bir eserini, mührünü ne olursa olsun görürsünüz. Mevcutla hiçbir vakit razı gelmiyor, hizmet halkamızı büyütüyoruz.Bu eserlerin imzasında alın teri dökenlere ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Dünyada en fazla olan kaynak sudur. Fakat bu suyun yüzde 97,5’luk kısmı deniz ve okyanuslardaki tarıma ve tüketime uygun olmayan sudan oluşuyor. Göllerde ve derelerde bulunan su miktarı denizde damla gibidir. Su meselesini en stratejik kaynaklardan biri meydana getiren unsur budur. 

Dünyanın pek fazlaca yerinde su sınırsız bir kaynak olarak görülüyor. Bu tamamen yanlış bir algıdır. Su kaynakları sınırsız değildir. Su giderek azalan bir kaynaktır. Kirliliğin etkisiyle temiz su kaynakları hızla azalıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak afetlerin sıklığı ve sertliği artmaktadır. 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefine ulaşana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz.

Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Su kaynaklarımızı kirletmek ihanete eş kıymet bir gaflettir. Kaynaklarımızı doğru yönetip suyu idareli kullanmalıyız. Bunda gelecek nesillerin de hakkı bulunduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Hepimiz bilmelidir ki başka ülkelere hak olan Türkiye’ye lüks değildir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi ne olursa olsun ekonomiye kazandırmamız lazım. Madenimiz var ise çıkaracağız, petrolümüz, doğalgazımız var ise keşfedeceğiz. Rüzgar ve güneş enerjisinden istifade edeceğiz. Tam bağımsız Türkiye hayalimize gölge düşürmeyeceğiz. 

Tatar ve Hristodulidis BM yeni yıl resepsiyonunda bir araya geldi

Tatar ve Hristodulidis BM yeni yıl resepsiyonunda bir araya geldi

İşsizlik oranı yarım puan azalışla yüzde 8,5’a düştü. İstihdam ise 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranında kasım 2012’den bu yana en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Gelişme ve ihracatta fazlaca iyi bir yerdeyiz. Enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif tesirleri piyasada daha çok hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren fazlaca daha iyi oranlarla karşılaşacağız.”