“Nitelikli yaşlanma bir devlet politikası haline gelmedikçe yaşanmış olan problemler artarak devam edecek”

Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya nazaran Cumhurbaşkanı Tatar mesajında, şu ifadeleri kullandı:

Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist güçler tarafınca yok edilmek istenen bir ulusu ayağa kaldıran, kurtuluş savaşı ile düşmanları bozguna uğratarak bir Devlet kurulmasını elde eden 20’nci yüzyılın en mühim, komutanı, devlet adamı ve inkılapçısıdır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan çağıl Türkiye Cumhuriyeti, öteki mazlum milletlere de esin kaynağı olmuş ve özgürlüklerine kavuşup kendi bağımsız devletler kurmalarına vesile olmuştur.

Kıbrıs Türkleri de Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinerek onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımıyla varoluş ve özgürlük mücadelesini vermiş kendi Devleti’ni kurmuştur.”

Halkımız ilelebet Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacak, egemenliğinden, istiklalinden, güvenliğinden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nden vazgeçmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. senesinde, sevgiyle, saygı ve dualarla anıyorum. Ruhu Şad Olsun.”