Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan temaslarını tamamlayarak, yurda döndü. Tatar, Azerbaycan temaslarını değerlendirdiği Ercan Havalimanı’ndaki basın toplantısında “Fazlaca başarı göstermiş, oldukça verimli bir ziyaret oldu. Azerbaycan’la ilişkilerimizde artık yeni bir döneme girdik” dedi.

Tatar Ercan Havalimanı’nda, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, Ziraat ve Naturel Kaynaklar Hüseyin Çavuş ve Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı tarafınca karşılandı.

Bugün yağmur bekleniyor

Bugün yağmur umut ediliyor

Cumhurbaşkanı Tatar ile beraber eşi Sibel Tatar ve Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Bakü temaslarını tamamlayarak, KKTC’ye döndü.

Cumhurbaşkanı Tatar Ercan Havalimanı’ndaki basın toplantısında, Azerbaycan ziyaretinin, “Fazlaca başarı göstermiş, oldukça verimli” bulunduğunu vurgulayarak, Azerbaycan’da muhteşem bir ilgiyle karşılandıklarını kaydetti.

Ziyaretin en mühim aşamasının, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafınca kabul edilmesi bulunduğunu ifade eden Tatar, Aliyev’in, Kıbrıs Türk halkının yanında bulunduğunun altını çizdi.

“Azerbaycan’la ilişkilerimizde yeni bir döneme girdik” diyen Tatar, “Kadim bağlarımız güçlendi, devletimizi başarıyla temsil ettik” şeklinde konuştu.