Kabule, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ve bürokratlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kabulden dolayı teşekkür etti.

Bugün meydana getirilen şuranın ve buradan çıkacak sonucun KKTC’de sporun gelişmesi için mühim olduğuna dikkat çeken Bak, Bakanlık olarak Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daima önemsediklerini kaydetti.

Gençlere ve spor altyapılarına projelerle destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getiren Bak, bugün meydana getirilen temasların fazlaca verimli bulunduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı’nın her platformda Kıbrıs’taki haklı davayı anlattığını dile getiren Bak, Gazze’de yaşanmış olan insanlık dramını da her platformda seslendirdiklerini ve asla susmayacaklarını kaydetti.

Türkiye’de 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde yaşamını kaybeden Şampiyon Melekleri ziyaret ederek ailelerine başsağlığı dilediklerini söyleyen Bak, sporun evrensel diliyle birlikte onların hatıralarını yaşatmak için onların oluşturacakları spor kompleksi yapısına destek vereceklerini kaydetti.  

BRTK bütçesi komiteden geçti

BRTK bütçesi komiteden geçti

Türkiye’nin spor ülkesi olma yönünde hızla ilerlediğini dile getiren Bak, Türkiye spor tesislerini fazlaca yatırım yapıldığını ve sonucunda da internasyonal şampiyonasının ülkede gerçekleştirileceğini kaydetti.

Gençlikle ilgili de meydana getirilen ortak organizasyonların artırılmasını gerektiğine dikkat çeken Bak, gençlere meydana getirilen kültür ve spor gezilerinin iki toplumun kaynaşması açısından mühim bulunduğunu belirtti.

Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Bakan Bak’a “hoş geldiniz” diyerek, bugün meydana getirilen şura ve gerçekleşen açılışlarda mühim mesajlar verildiğini kaydetti.

Türkiye’nin daima KKTC halkının yanında olduğuna dikkat çeken Tatar, gençler ve sporda uygulanan yalıtım ve bazı engellemelerin artık bu çağa asla yakışmadığını söyleyerek, bunun devamlı internasyonal muhataplarla da paylaşıldığını belirtti.

Kıbrıs Türk halkına meydana getirilen dayatma ve zulümlerle sunulan çözüm formüllerini kabule zorlanacağıyını sananların fazlaca yanılacaklarını vurgulayan Tatar, sözlerine şöyleki devam etti:

“Biz hiçbir süre hakkımızın, hukukumuzun eşitliğimizin olmadığı bir çözüme asla razı olmayacağız. Dolayısıyla bunlar hep boşuna çabalardır. Normal olarak bunun sıkıntısı vardır fakat ikimiz de gençliğimize sahiplenmek ve onlara ümit vermek için siz değerli ziyaretçilerimizin de desteğiyle buradaki altyapıyı, buradaki çeşitli faklı imkanları süre içinde çoğaltmak suretiyle şuanda futbol da dahil 33 değişik federasyonda spor yapmakta olan tüm gençlerimize bu fırsatları verebilmek ve onların genç olarak fırsat eşitliği bağlamında bilhassa Türkiye’deki bazı müsabakalara katılmaları ve Türkiye üstünden de olsun ulusal takımların da temsiliyle internasyonal temaslarda da Kıbrıs Türk gençlerin de olması için elimizden ne gelirse yapmaktayız.”

Türkiye’nin fazlaca kuvvetli ve büyük bir ülke bulunduğunu dile getiren Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sporda büyük atılımlar yapıldığını gördüklerini söyleyerek, bunların benzerlerinin ülkede de olması icap ettiğini kaydetti.

Gençlerin spor yaparak fena alışkanlıklardan uzak durmalarına vesile bulunduğunu dile getiren Tatar, gençlerin erken yaşta güzel şeylere alışması halinde beceri ve cevherlerinin çıkarılması için yön verilmesi halinde gençliğin kazanılabileceğini belirtti.

KKTC halkından fazlaca başarı göstermiş sporcular çıktığını dile getiren Tatar, gençlerin fazlaca çeşitli spor branşında başarı göstermiş olduklarını söylemiş oldu.  

Halkın engelleme ve izolasyonlar altında büyük haksızlıklar karşısında kalan bu gençliğin tüm nimetlerden yaralanmasının en büyük temennileri bulunduğunu kaydeden Tatar, kendi imkanları çerçevesinde spora ciddi hisse ayırdıklarını söyleyerek, yapılacak altyapı desteklerinin mühim bulunduğunu belirtti.