Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü’de Azerbaycanlı ve KKTC’li iş insanlarıyla buluştu.

Tatar burada yapmış olduğu konuşmada, Bakü’de iş insanlarıyla beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Hepinize göstermiş olduğunuz yakın ilgi, ilgi ve dostluktan dolayı yürekten teşekkür etmek isterim” dedi.

Tatar, bir sonraki seçimde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak

Tatar, bir sonraki seçimde tekrardan Cumhurbaşkanı talibi olacak

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve kardeş ülke Azerbaycan ile daima gönül birliği içinde olduklarını belirten Tatar, Türkiye, Azerbaycan, KKTC, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın oğuz boylarından geldiğini söylemiş oldu.

Aynı milletin fertleri evlatları olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, nesilden nesile binlerce senelik kültürün, ulusal değerlerin, maneviyatın sürdürülmesi bakımından kendilerini hiçbir şeyin ayırmadığını, ayıramayacağını, ulusal birliğin ve beraberliğin büyük bir güç potansiyeli bulunduğunu altını çizdi. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari, gezim, inşaat, ziraat ve eğitime yönelik projelerin yaşam bulmasının önemine işaret eden Tatar, oldukça mühim ve kıymetli çalışmaların yapılabileceğini söylemiş oldu.

Tarihten gelen gönül bağları bulunduğunu ifade eden Tatar, aynı kültürü, aynı ulusal değerleri paylaşan insanların birbirleriyle daha yakın temas kurabileceğini belirtti. Siyasal sorun haricinde geçmişte buralara gelmenin kolay olmadığına dikkat çeken Tatar, şimdi ise Bakü’den Türkiye Cumhuriyeti’ne haftada minimum 50 tayyare seferi bulunduğunu kaydetti. Türkiye’nin her yerinden de Ercan’a ulaşım bulunduğunu ifade eden Tatar, Azerbaycan’dan KKTC’ye, Türkiye üstünden ulaşımın gerçekleştirilebileceğini söylemiş oldu. Bunun için çalışılması icap ettiğini kaydeden Tatar, “Siyasal destek de bunun arkasından gelecektir” diye konuştu.

KKTC’de başarıya ulaşmış üniversiteler bulunduğunu ifade eden Tatar, Azerbaycan’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne giden talebe sayısının 35 binlere ulaştığına işaret ederek, KKTC olarak bundan hisse almaları icap ettiğini söylemiş oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in de, KKTC’de minimum 3 bin öğrencileri olması icap ettiğini söylediğini kaydeden Tatar, Azerbaycan’dan 3 bin öğrencinin KKTC’deki üniversitelerde eğitim görmesi durumunda bunun KKTC ekonomisine büyük katkısı olacağını hem de gençlerin arasındaki iletişimle iki ülke arasındaki bağların daha da güçleneceğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Çeşitli değişik projelerle aramızdaki bu kadim ve zamanı bağları güçlendirmek, daha ileriye taşıyabilmek hepimizin ülkemize ve milletimize olan bir borcudur, mükellefiyetidir, vazifesidir” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in kendisine, “bundan sonrasında buraları daha sık ziyaret etmeniz lazım” söylediğini kaydeden Tatar, projelerin, etkinliklerin ilmek ilmek nakış benzer biçimde işlenmesi icap ettiğini söylemiş oldu. Tatar, iki ülkenin iş insanlarının yapmış olduğu ortak işlerin altyapısının oluştuğunu görmekten sevinç belirtti.