Türkiye’de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Çanakkale’yi ziyaret ediyor. Tatar, Çanakkale ziyareti kapsamında basına izahat yapmış oldu, soruları yanıtladı.

Çanakkale’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan evlatların da bayramını kutlayan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde Çanakkale’yi ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti.

Çanakkale’nin, Türk ulusunun tarihinde büyük direniş ve zaferle anıldığını ifade eden Tatar, Çanakkale’yi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla ziyaret ettiğini kaydetti ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşları ile büyük bir direniş gösteren kahramanları andı.

Maliye Bakanı Berova, Mersin Deniz Ticaret Odasını ziyaret etti

Maliye Bakanı Berova, Mersin Deniz Tecim Odasını ziyaret etti

Çanakkale Zaferi’nin, cumhuriyetin temellerini oluşturan büyük zaferlerden bulunduğunu ifade eden Tatar, yeni yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin daha da güçleneceğini, KKTC ve öteki Türk devletlerinin de geleceğine büyük destekleri olacağına vurgu yapmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, KKTC’nin de haklı sesini duyurmak pekiştirmek için destek verdiğini belirten Tatar, KKTC’de de Çanakkale şeklinde destan yazıldığını, millet olarak Türk milletinin kopmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak varlığını sürdürdüğünü ve devletini geliştirdiğini söyledi.

Tatar, KKTC’nin gezim, eğitim ve her alanda Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğini geliştirmesinin olmazsa olmaz bulunduğunu altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze’ye yönelik saldırıların sorulması üstüne, bu saldırıların üzüntü deposu ve yapılanların tasvip edilemez bulunduğunu kaydetti.

KKTC olarak da 3 gün yas duyuru ettiklerini ifade eden Tatar, Gazze’de insanlık dramı yaşandığını, bu saldırılardan kaygı duyduğunu kaydetti ve saldırıların bir an ilkin durması icap ettiğini söylemiş oldu. 

Filistin halkına başsağlığı dileyen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarına destek veren Tatar, Alman askerlerinin güneye yerleştirilmesi ile ilgili sual üstüne de, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantör ülke bulunduğunu, bu şeklinde kararların kesinlikle haber verilmesi icap ettiğini, tek yanlı adımların doğru olmadığını belirtti.

Tatar, garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs’ta egemen üsleri bulunduğunu sadece İngiltere ve öteki ülkelerin Kıbrıs’ı bu şekilde acı bir trajediye karıştırmaması icap ettiğini altını çizdi.