Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, NTV canlı yayınında Mete Çubukçu’nun soruları yanıtladı. Çubukçu’nun sorularını yanıtlayan Tatar, KKTC’ye gözlemci statüsü ile ilgili, “Bu kararla oldukca mühim bir adım atılmış oldu. Türk dünyasının kalbi bizimle, bunu hissettik” dedi.

Cenup Kıbrıs’la ilgili soruya “iki devletli çözümden yana olduklarını” yineleyerek yanıt veren Tatar, “Biz görüşmeden kaçmıyoruz. Rumlarla eşitlik temelinde bir çözüme devamlı açığız” dedi.

Tatar, “Bu şartlarda oldukca daha mühim bir yer haline geldik. Kıbrıs hem Yunanistan hem de Türkiye açısından bir denge oluşturuyor. Bundan dolayı eşit şartlarda iki devletli çözümden yanayız. Şu an Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki normalleşmeye de pozitif bakıyoruz. İlişkileirin iyi gitmesi bizi de memnun ediyor. Petrol ve doğalgaz zenginlikleri bakımından Kıbrıs bir anahtar. Biz uzlaşmadan yanayız. Sondaj ve bu faaliyetler eşit şartlarda yapılmalı. Batı’ya doğalgaz KKTC üstünden oldukca daha kolay göç eder” diye konuştu.

KKTC’de yabancıya konut satışlarına ilişkin soruları da yanıtlayan Tatar, “Cenup Kıbrıs’ta yaşayan ve oradan mülk alanlar Avrupa Birliği’nde olmasına karşın, yavaş yavaş KKTC’ye yatırım halletmeye başladı. Ukrayna savaşından kaçanların bir kısmı KKTC’ye geldi. İlgi artıyor, güvenlik soruşturması sonrası izin veriliyor” dedi.

Tatar, “KKTC tarımda oldukca başarı göstermiş. Tarımsal araziler korunmalı. Buna ehemmiyet veriyoruz. Tarımsal arazilerin korunması için devlet burada üzerine düşeni yapıyor. Sadece yasalar her yerde olduğu benzer biçimde istismar edilebiliyor. Bununla ilgili daha sıkı tedbirler de alıyoruz” diye konuştu.