Kıbrıslı Türk iş insanı Eddie Ertan’ın ev sahipliğinde yer edinen görüşmede konuşan Tatar, Kıbrıs Türk halkının bulunmuş olduğu her yerde başarıya ulaşmış olduğuna işaret ederek, KKTC’nin tanınması ve gelişmesi için hep beraber çalışmanın önemine vurgu yapmış oldu. 

Tatar, Kıbrıs Türk halkının hiçbir vakit pes etmediğini ve mücadeleden vazgeçmediğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle devleti geliştirmeye ve tanınırlığını artırmaya yönelik emek harcamaları sürdürdüklerini söylemiş oldu. 

Cenup Londra’da Kıbrıs Türk toplumunun önde gelenleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için omuz omuza çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Ertan da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın vizyonu ve liderliğini kutladığı konuşmasında,  

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, sulh, istikrar ve ilerlemeye olan bağlılığı yanında internasyonal ilişkileri güçlendirme ve diyaloğu teşvik etme yönündeki emin çabalarını taktir ettiğini söylemiş oldu. 

Ertan, Tatar’ın, zorluklar ve belirsizlikler karşısında kararlılığı ve dayanıklılığıyla Şimal Kıbrıs’a yön veren, tüm vatandaşlara parlak ve müreffeh bir gelecek sağlamak için yorulmadan çalışmaya devam ettiğini belirtti. 

Ertan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Şimal Kıbrıs’ın sürdürülebilir kalkınma, ortaklık ve sulh çalışmalarında başarılar diledi. 

Tatar TRT Haber’e konuştu 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temasları çerçevesinde TRT Haber’e de röportaj verdi.  

Lefke’de yarın elektrik kesintisi olacak

Lefke’de yarın elektrik kesintisi olacak

Tatar, Kıbrıs Türk tarafının iki devlet zeminindeki yeni siyasetini söyledi, Londra temasları hakkında data verdi.