Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı

Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’deki duruma ilişkin Birleşmiş Milletleri (BM) göreve çağırarak, “Fakat bugün Filistin’de acaba ne kadar müdahale edebiliyorlar? İşte ondan şüphemiz vardır. O denli çocuğun katledildiği ortamda Birleşmiş Milletler acaba ne yapıyor diye buradan sormak herhalde bizim hakkımızdır.” dedi.

Altındağ Belediyesi ve KKTC Ankara Büyükelçiliğince “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı”nda, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yaşamını kaybeden 49 KKTC vatandaşı için fidan dikimine katılan Tatar Filistin mevzusunda da konuştu.

“Filistin’de masum halkın katledilmesini hiçbir vicdan kaldırmaz”

Tatar, Filistin’de olanları kınadığını vurgulayarak, “Oradan masum, sivil halkın ve evlatların bu şekilde katledilmelerini hiçbir vicdan kaldırmaz. Dolayısıyla ikimiz de Kıbrıs’ta burada olduğu şeklinde 3 gün yas duyuru ettik. 3 gün yasımızı tuttuk.” dedi.

Filistin’deki olayların hâlâ devam ettiğine ve bunun asla kabul edilebilecek vaka olmadığına dikkati çeken Tatar, tüm dünya devletlerinin de bunu kınamaya başladığını açıkladı.

Tatar, bu acıları KKTC’nin seneler ilkin yaşarken BM ve diğerlerinin bu vakalara izleyici kaldığını anımsatarak, BM’yi yeniden göreve çağırdığını söylemiş oldu.

BM’nin KKTC’de Pile Yolu’nda karşılarına çıktığını aktaran Tatar, “Fakat bugün Filistin’de acaba ne kadar müdahale edebiliyorlar? İşte ondan şüphemiz vardır. O denli çocuğun katledildiği ortamda Birleşmiş Milletler acaba ne yapıyor diye buradan sormak herhalde bizim hakkımızdır.” diye konuştu.