Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Girne’de meydana getirilen görüşmede, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz yanı sıra Cumhurbaşkanlığı’nda Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman ve başdanışman Aydın Akkurt ve Mahalli Yönetimler Danışmanı Sinan Güneş hazır bulunmuş oldu.

İçişleri Bakanı Oğuz: Kontrollü büyüme önemli

İçişleri Bakanı Oğuz: Kontrollü gelişme mühim

Cumhurbaşkanı Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada, halkın sıkıntılarını ve gereksinimlerini öğrenmek için devamlı halkın içinde bulunduğunu belirterek, seçimle göreve gelen muhtarların, yönetimin en alt basamağında bulunduğunu ve halka büyük hizmet verdiğini söylemiş oldu.

Muhtarlarla devamlı bir araya gelip, informasyon alışverişinde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlarla diyalog ve iletişime büyük ehemmiyet verdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapmış olduğu yatırımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin istihdam ve hizmet mevzularında gelişmeye devam ettiğini söylemiş oldu.

“Devletin tüm kurumlarıyla var bulunduğunu” özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Kasım’da Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ncı yılının kutlanacağını aktardı.

Kıbrıs probleminin çözümü için ortaya konulmuş olan yeni siyasetten bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı çözüm modeli için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar ek olarak, Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasının peşinden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağıyla toplantılarda temsil edildiğine işaret etti.

Azerbaycan ziyaretinden de bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü ve tanınma yolunda ilerlendiğini açıkladı.

Muhtarlar vasıtasıyla iletilecek sorun ve beklentileri çözmek için ortaya irade koymaya hazır bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Gelecek önerileri değerlendirip hükümet ve ilgili kurum kuruluşlara aktararak çözüm bulunmasını sağlamak ben ve ekip arkadaşlarımın görevidir” dedi.