Denktaş: İsyan ediyorum ama dinleyen yok…

Denktaş: İsyan ediyorum fakat dinleyen yok…

Tatar, Kıbrıs gazileri ve şehit aileleri ile de bir araya geldi, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, özgürlük, egemenlik ve devletine kavuşmasında canını, kanını veren tüm şehit ve gazilere şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar’a, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel de birlikte rol aldı.

Tatar, iş dünyası ile görüşmesinde, KKTC’nin daha da güçlenmek zorunda bulunduğunu, o yüzden karşılıklı ticari ilişkilerin ehemmiyet taşıdığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yolda yanlarında bulunduğunu kaydetti.

Rum Yunan ikilisinin KKTC’yi her alanda engellemeye çalışsa da, izolasyonlara karşın KKTC’nin bilhassa gezim ve eğitim alanlarında dünyada malum bir marka haline geldiğini ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının ulusal savaşım yıllarında direndiğini ve devletini kurduğunu belirtti.

Bugün Kıbrıs’ta iki devlet bulunduğunu ve bir antak kalma sağlanacaksa iki devlet üstünden olabileceğini, Kıbrıs’ta Türk devletinin ilelebet yaşayacağını vurgulayan Tatar, “Görevimiz bu çerçevede devleti her alanda geliştirmektir” dedi.

Havalimanı, su projesi, altyapı, limanlar, enerji yatırımları ile devletin gelişmeye devam ettiğini ifade eden Tatar, iş ortaklıkları, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi, işbirliklerinin artırılmasını diledi.

Türk halkının bir bulunduğunu ve ulusal değerler yanında ticari işbirliklerin geliştirilmesinin, ülkeyi geleceğe taşımakta mühim bulunduğunu ifade eden Tatar, KKTC’deki gelişimleri söyledi, iş insanlarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafına her alanda ortaklaşa iş önerdiklerini sadece şu ana kadar bir karşılık göremediklerini ifade ederek, Kıbrıs’ta iki devletin iş birliğine dayalı bir anlaşmanın bölgeye de istikrar getireceğine inanç belirtti.

Avrupa Birliği’ne Türkiye’de koparılıp girmeyi reddettiklerini belirten Tatar, Yeşil Hat Tüzüğü üstünden yapılabilen ihracat ile ilgili informasyon verdi.

Kıbrıs Türk halkının sevgi saygısını paylaşan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladı, Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitleri andı.

KKTC’de de cumhuriyet bayramının coşkuyla kutlanacağını ifade eden Tatar, Azerbaycan ziyaretine de değindi, bir millet üç devlet olduklarını söylemiş oldu. Öteki Türk devletleri ile de büyük bir aile olduklarını dile getiren Tatar, birlik beraberliğin önemine işaret etti.

Tatar, iş insanlarını KKTC’de görmekten kıvanç duyacağını da belirterek, katılan her insana teşekkür etti.

Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iş insanlarının arkasından Kıbrıs gazileri ve şehit aileleri ile de bir araya geldi.

Tatar, Çanakkale’de yazılan destan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar yaşanmış olan direniş ve kazanılan zaferleri anımsattı, Çanakkale ruhunun, Kıbrıs Türk halkına da esin kaynağı bulunduğunu söylemiş oldu.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının Çanakkale’de de savaştığını bildiğini, Gazimağusa’da Çanakkale şehitleri bulunduğunu söyledi, İngiliz, Rum Yunan ikilisine karşı verilen direnişte birçok şehit bulunduğunu belirtti ve tüm şehitleri andı.

Kıbrıs’ın bölgesinde en mühim ada bulunduğunu, Kıbrıs Türk halkının da Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle güvenlik başta olmak suretiyle her alanda güçlendiğini ve bir Türk devleti olarak yerini aldığını ifade eden Tatar, KKTC’nin, Türkiye’nin yeni yüzyılında mavi vatanda daha da güçleneceğine inanç belirtti.

Tatar, gazilere, Kıbrıs Sulh Harekatı’ndaki başarılarından dolayı teşekkür ederek, Kıbrıs Türk halkı adına şükranlarını sundu.

Harekat olmasa kim bilir bugün Kıbrıs adasının bir Yunan devleti olmuş olacağını ifade eden Tatar, ulusal savaşım yıllarını anımsattı, zalimlik ve barbarlık nerede yaşanıyorsa kınadı.

Tatar, bugün Filistin’de yaşananların Kıbrıs’ta da yaşandığını anımsatarak, mazlum halka yapılanların insanlık dışı bulunduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, gaziler ve şehit aileleri ile söyleşi etti, anı fotoğrafı çektirdi.