Cumhurbaşkanlığı Onur Salonu’nda yer edinen kabulde, Kıbrıs Türk Tecim Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz de hazır bulunmuş oldu.

Gardiyanoğlu: Engelsiz Yaşam Evi'nin yeni yıla kadar tamamlanması hedefindeyiz

Gardiyanoğlu: Engelsiz Yaşam Evi’nin yeni yıla kadar tamamlanması hedefindeyiz

Kabulde konuşan Bahçıvan, kurul adına kabulden dolayı teşekkür etti, temaları ve odanın emek harcamaları ile ilgili data verdi.

Kıbrıs Türk halkının haklı davasını desteklediklerini ifade eden Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC ile bugün de yarınlarda da kardeş vatan olarak beraber olacaklarını söylemiş oldu.

KKTC’nin bölgesinde artık Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle her alanda geliştirdiğini ifade eden Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında, KKTC’nin de gelişiminin hızlanacağını, oldukca daha kuvvetli bir dönem başlayacağını, bunun da sanayiyle birleşeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, heyete ziyaret dolayısıyla teşekkür etti, sanayicilerin KKTC’ye vakit ayırmasının, verilen önemi gösterdiğini belirtti.

KKTC devletinin bölgede Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini açısından da ehemmiyet taşıdığını ifade eden Tatar, KKTC’nin egemenlik hakları, deniz yetki alanları, karasuları, hak ve hukuku, mavi vatan ve hava sahasında Türkiye’nin Libya anlaşmasıyla oldukca daha büyük bir alana haiz bulunduğunu söyledi.

Türk devletlerinin bölge için enerji bağlantıları açısından da mühim bir yere haiz bulunduğunu ifade eden Tatar, bölgedeki organik kaynakların Türkiye üstünden Avrupa’ya geçmesinde de KKTC’nin büyük ehemmiyet taşıdığına işaret etti

Tatar, Türkiye’nin güvenliği için de KKTC’nin mühim bulunduğunu ifade ederek, garantörlüğün olmazsa olmaz bulunduğunu altını çizdi.

İki devletli çözüm siyasetinin güçlendiğine dikkat çeken Tatar, bu mevzuda Türkiye’nin desteğinin mühim bulunduğunu kaydetti.

Dünyaya yeni siyaseti anlatmaya devam ettiklerini, bundan dolayı Kıbrıs Türk halkının geleceğinin yeni siyasetten geçtiğini ifade eden Tatar, KKTC’nin, odaların ortaklaşa iş ve dünyadaki gelişimleri takip ederek, sanayisi ve ekonomisinin daha da gelişeceğine inanç belirtti.

Eğitim, gezim, sanayisi ile gelişen KKTC’nin, yeni havalimanı, su projesi, kablo ile enerji getirilmesiyle de daha da gelişeceğine vurgu icra eden Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti benzer biçimde büyük cumhuriyetin desteğiyle daha da başarı göstermiş adımlar atıp, KKTC’yi geleceğe daha ümitle kuvvetli bakacak bir yapıya kavuşturacaklarını kaydetti.