Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar’da basın toplantısı düzenledi, temaslarını değerlendirdi.

Tatar, 2 gün devam eden ve oldukca yoğun geçen ziyareti süresince Vali ve belediye başkanının misafirperverliğine, halkın yakın ilgisine teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti’ne KKTC halkının devamlı gönülden bağlı bulunduğunu vurgulayan Tatar, iki devletin ve iki halkın et ve tırnak şeklinde bulunduğunu, kimsenin bu bağları koparamayacağını altını çizdi.

Afyonkarahisar’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde mühim bir yere haiz bulunduğunu ifade eden Tatar, Büyük Taarruzun başladığı topraklarda, Kocatepe’de, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca dostlarını andığını ve buranın Afyonkarahisar’da en etkilendiği yer bulunduğunu söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Tatar, Afyon’da KKTC ile ilişkilerin gelişmesi pekişmesi için emekler yaptıklarını kaydetti.

Tatar, Afyonkarahisar’da bulundukları süre içinde tüm kesimlerle görüşüp bir araya gelmeye çalıştıklarını, ekonomik bağların gelişmesi için atılabilecek adımları değerlendirdiklerini beyan etti.

KKTC devletini güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını ve yeni siyaseti anlatmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta federal değil, iki devletli temelde çözüm olabileceğini altını çizdi.

Türk askerinin önemini vurgulayan ve kırmızı çizgileri bulunduğunu ifade eden Tatar, gençlerle buluşmuş olduğu ziyaretlerde ise, ulusal ve tinsel değerlerle geleceği kurmaları mevzusundaki görüşlerini öğrencilerle paylaştığını söylemiş oldu.

Meclis Genel Kurulu çalışmalarını tamamladı

Meclis Genel Kurulu çalışmalarını tamamladı

Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk halkına yapmış olduğu haksızlıklara işaret eden Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın iki devlet temelinde olabileceğini kaydetti.

Filistin’de yaşananların artık soykırıma dönüşmesinin üzücü bulunduğunu vurgulayan Tatar, Kıbrıs Türk halkının da 1960’lı yıllarda bu saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Afyonkarahisar’da, KKTC’den bir marka olan Girne Koleji’ni görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Tatar, okulda ülke geleceğine yön verecek evlatların eğitim aldığını kaydetti.

Tatar, Kıbrıs gazileriyle de bir araya gelmiş olarak, Kıbrıs’taki son gelişimleri anlattığını, özverilerine teşekkür ettiğini ve uzun ömürler dilediğini söylemiş oldu, şehitleri andı.

Tatar, Afyonkarahisar’da zamanı alanları da gezme görme fırsatı bulduğunu beyan etti ve gezim çalışmalarından dolayı yetkilileri kutladı.

Oldukça yoğun temaslarda bulunmuş olduğu Afyonkarahisar’da görmüş olduğu misafirperverliğe teşekkür eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. tıl dönümünü kutladı, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik bağlarının gelişmesi, geleceğe refah ve rahatlık dolu bir geleceğe kavuşmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Tatar, basın toplantısı sonrası basın mensuplarıyla fotoğraf çekti.