Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’nin, Kıbrıs gerçeklerini oldukça iyi bildiğini ifade ederek, artık Kıbrıs Türk halkının direkt uçuş ve öteki beklentilerine yanıt vermesi icap ettiğini söylemiş oldu. 

Kıbrıs tarihini özetleyen Tatar, İngiltere’nin adada garantör ülke bulunduğunu ve taraflara eşit davranması gerektiğine işaret etti. 

Kıbrıs Türk halkının en büyük şansının garantör ülke Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bulunduğunu kaydeden Tatar, her alanda Kıbrıs Türk halkının yanında olan Türkiye’nin güvenlik ve huzuru sağladığını belirtti. Tatar, İngiltere’nin de Kıbrıs gerçeklerini artık görmezden gelemeyeceğini söylemiş oldu.

73 kazada 29 yaralı

73 kazada 29 yaralı

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantisinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Tatar, KKTC’nin bugün 40. Müessese yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle bölgede, kuvvetli kurumsal yapısıyla bir Türk devleti olarak yer aldığını kaydetti. 

Tatar, Gazze’de yaşananların bunun kıymetini daha da iyi gösterdiğini işaret ederek, savaşın durması, sivillerin ve evlatların ölmemesi temennisinde bulunmuş oldu. 

Garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkına karşı sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Tatar, taraflara eşit davranması ve atması ihtiyaç duyulan adımları artık atması icap ettiğini belirtti.

Kıbrıs’ta iki devlet içinde enerji başta olmak suretiyle her alanda iş birliği yapılabileceğine işaret eden Tatar, Kıbrıs ve bölge için iki devlete dayalı çözümün en adil, sürdürülebilir ve doğru çözüm şekli bulunduğunu söylemiş oldu.