Tatar, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda toplanan Ulusal Güvenlik Kurulu sonrası meydana getirilen açıklamada yer edinen ifadeler bizleri ziyadesiyle memnun etmiş daha da kuvvetli kılmıştır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal Guvenlik Kurulu’nun açıklamasında, hususi statüye haiz Pile Köyü’nde ikamet eden yurttaşlarımızın haklı talepleri doğrultusunda tamamıyla insancıl bir ihtiyacı karşılamak için yapımına başlanan Yığitler-Pile yolu inşasına karşı BM Sulh Gücü tarafınca ortaya konan çifte standartlı yanlı tutuma dikkat çekilmiştir.  İlave BM askerinin bölgeye taşınmasıyla ortaya konan bu tutum, ne tarafsızlık ilkesiyle ne de barışı koruma anlayışıyla bağdaşmaktadır.

Bu vakalar da açıkça göstermektedir ki, BM Sulh Gücü’nün ülkemizdeki faaliyetlerinin yazılı bir mutabakatla yasal bir zemine oturtulması elzemdir.

Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim; Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslarası hukuk ve anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdiği Mutlu Sulh Harekatı yardımıyla Kıbrıs’ta sulh ve rahatlık ortamı sağlanmıştır. Bugün güvenlik kaygısı duymadan, rahatlık içinde bir yaşam sürebiliyorsak bunu kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcı gücüne borçluyuz.

Harmancı: Bu yıl Şampiyon Meleklerimiz için söz veriyoruz

Harmancı: Bu yıl Şampiyon Meleklerimiz için söz veriyoruz

Bu vesile ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ulusal Güvenlik Kurulu’na  Şahsım ve halkım adına teşekkür ederim.”