Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçmişte kalkınma bakanı olarak vazife yapmış olduğu dönemde kendisinin de maliye bakanı bulunduğunu belirterek,  ekonomik çalışmalarda yollarının kesiştiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, seneler sonrasında Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması için Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın data birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve daha verimli bir ekonomik yapının ortaya çıkması için çalışmalarının mühim bulunduğunu altını çizdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın görevinde KKTC’nin ekonomisinin güçlenmesi için yapacağı icraatların önemine dikkat çekerek, “Deneyiminiz ve yönlendirmeleriniz kıymetlidir” dedi.

Ekonomide mukayeseli avantajların mühim bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin mukayeseli avantajlarının güneş ve deniz bulunduğunu, bilhassa pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşı ve iklim değişikliği sonrasında tarımın daha ön plana çıktığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anadolu’dan gelen suyun tarımsal faaliyete yönlendirilmesi ile ziraat ve hayvancıkla uğraşanların suyu daha verimli kullanacağını açıkladı.

Yaşamın rekabetten ibaret olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bilimsel akıl mühim. Türkiye ile imzalanan ekonomik ortaklık protokolü ile kaynakların daha verimli kullanılması için anlayışlar var. Bu anlayışların geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi ekonomin sürdürülebilir olması için önemlidir” diye konuştu.

Ekonominin kayıt altına alınması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, değişen teknolojinin de yardımı ile gelirlerin kayıt altına alınabileceğini altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, devletin maaş ödemesi, altyapı yatırımları ve sıhhat benzer biçimde giderleri bulunduğunu belirterek, bunların gerçekleşmesi için devletin gelirlerinin artması icap ettiğini kaydetti.

Bir öğrenci daha EVKAF’ın sağladığı bursla eğitim hayatını tamamladı

Bir talebe daha EVKAF’ın sağlamış olduğu bursla eğitim yaşamını tamamladı

KKTC’de e-Devlet projesinin bir aşamaya geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar,  kısa sürede hayata geçeceğini açıkladı.

Kıbrıs’ta iki devletin ortaklık ile antlaşma istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Türk Devletleri Teşkilatı’nda statü aldık. KKTC’nin ekonomik yapısını güçlendirerek, gençlere daha iyi bir gelecek sağlamak, kendi ayakları üstünde durabilen, yatırımları kendi meydana getiren bir devlet temennimizdir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın bunlarında gerçekleşmesi için büyük destekleri olacağına inandığını belirterek, “Size ve şahsınızda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim” dedi.

Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı bununla beraber Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yüzyılı da olacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet  Yılmaz da konuşmasında, Kıbrıs’ta çözüm için uzun senelerdir denenen formüllerin yeniden denenmesinin bir anlamı olmadığını ifade ederek, “İki devletli çözüm vizyonunuzu, Türkiye Cumhuriyeti olarak yüzde yüz destekliyoruz” diye konuştu.

“Türkiye Yüzyılı bununla beraber Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yüzyılı da olacak” diye konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’nin dünyada fazlaca daha etkili ve tüm kanalların açık olduğu bir ülke olacağına yürekten inandığını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sabırla doğru bildikleri yolda ilerleyeceklerine işaret ederek, “Hukuki imkanları kullanarak, bugünkü dünyanın realitelerini iyi değerlendirerek, yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile beraber KKTC için projeleri gözden geçirme imkanı bulduklarını özetleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Başbakan Ünal Üstel ve bakanlarla  da verimli toplantılar yaptıklarını kaydetti.

KKTC Su Master Planı ile ilgili çalışmanın olacağını özetleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İçme suyu geldi. Sulamada da kullanılacak. Bu yüzden Master plan mühim” diye konuştu.

Ziraat ve besin sektörünün, bilhassa Covid-19 pandemisi, Ukrayna-Rusya savaşı ve iklim değişikliği sonrasında daha stratejik hale geldiğine vurgu meydana getiren Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ”KKTC ziraat potansiyelinin üst seviyeye çıkarılması, suyun daha verimli kullanılması ve katma değerin üretime dönmesi fazlaca kıymetli” dedi.

Kabloyla elektrik projesinin de mühim olduğuna dikkat çeken Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Ercan Havaalanına ilk kez geldim. Hayırlı olsun. Alın teri döken TC ve KKTC yetkililerine şükranlarımı sunuyoruz. En büyük teşekkürü, açılış için 20 temmuz tarihini öne atarak zorlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, halkın morali yüksek, birlik ve beraberlik oldukça doğru bir vizyonla başarılamayan mevzu olmayacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar liderliğinde TC ve KKTC arasındaki bağların güçleneceğine ve internasyonal alanda da işbirliğinin yeni sonuçlar üreteceğine inanç belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve halkımızın selamlarını iletiyorum. KKTC’nin güçlenmesi ve insanların refahı en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.