Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil de hazır bulunmuş oldu.

Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyareti ve İsias Otel ile ilgili dava süreci mevzusunda data aktardı.

Tatar

En çok yağış Akdeniz'e düştü

En fazlaca yağış Akdeniz’e düştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, İsias Otel’de Şampiyon Meleklerin yaşamlarını yitirmelerinin “yürekleri parçaladığını” dile getirerek, depremde yaşamını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diledi.

Tatar, adaletin tecellisi için yapılması gerekenlerin yapıldığını söyleyerek, Yüce Türk adaletine güvenin tam bulunduğunu, davanın takip edeni olmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nun tüm süreçlerde yol gösterdiğini dile getiren Tatar, aksamadan sürecin yoluna girdiğini, doğru kararların verilmesiyle vicdanların rahatlayacağını söylemiş oldu.  

KKTC’nin Türkiye ile beraber mücadeleyi sürdürdüğüne işaret eden Tatar, “Siz değerli ziyaretçilerimizin acısı bizlerin de acısı” dedi.

“Şampiyon Meleklerin adının yaşatılması bizlere düşen en büyük görevdir” diyen Tatar, toplumun beklentisinin de bu yönde bulunduğunu beyan etti.

Tatar, duyarlılık için Bakan Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daima KKTC’ye destek bulunduğunu söyleyen Tatar, iki devletli çözüm konusunu çeşitli platformlarda dile getirdiğini kaydetti.

Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üyeliğe değinen Tatar, Erdoğan’ın her platformda izolasyonların kaldırılması ve tanınmaya yönelik çağrılarının zeminlerini güçlendirdiğini beyan etti.

Erdoğan’ın Yunanistan temasları ve açıklamalarına da değinen Tatar, nihai çözüme kadar organik kaynaklar ve enerji benzer biçimde mevzular da dahil ortaklık yapılabileceği mesajını verdiğini belirtti.

Tatar, KKTC’yi güçlendirme için her türlü düzenleme mevzusunda çalışmaların ve işbirliğinin süreceğini söyleyerek,  hakkaniyet ve hukuk sistemi benzer biçimde değişik mevzularda eksiklikler için Türkiye ile değerlendirme ve istişare yapma temennisini dile getirdi.

Tunç

Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç da, Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde İsias Otel’de yaşamını yitiren Şampiyon Meleklerin aileleriyle görüştüğünü ve mezarlarını ziyaret ettiğini dile getirdi. Tunç, dava sürecinin başladığını, ilk duruşmanın 3 Ocak’ta duruşmanın yapılacağını belirtti.

Ailelerin dava süreçleriyle taleplerini de dinlediklerini söyleyen Tunç, yargıya güvendiklerini, kusuru olan, zarara sebep olanların yargı huzurunda hesabını vereceklerini, davanın sonuna kadar takip edeni olduklarını kaydetti.

“Sizin refahınız huzurunuz bizim de refahımız huzurumuzdur” diyen Tunç, KKTC’nin destekçisi olduklarını, ikili ilişkileri güçlendirme hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini altını çizdi.

Tunç, bakanlık görevine ulaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Tatar’ın kendisini aradığını ve İsias mevzusunda görüşme yaptıklarını bu mevzuya ilişkin Tatar’ın ve KKTC kamuoyunun hassasiyetini bildiklerini söylemiş oldu.