Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye gore, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulü esnasında yapmış olduğu konuşmada, 20 Temmuz sabahı Kıbrıs Sulh Harekâtı’nın gerçekleşmesiyle Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs adasında varlıklarını sürdürebildiğini söylemiş oldu.

Tatar, “Mücahitlerimizin kahramanlıkları ile beraber Mehmetçik’in adaya ayak basmasıyla verilen mücadelenin sonucunda elde edilmiş emaneti geleceğe taşımak görevimizdi. Bu emanet Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak Türk dünyasının en güneydeki temsilcisidir. Burada bu devleti yaşatmanın huzuru ve bahtiyarlığı içerisindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve tanınma yolunda katkı koyan Türk devletlerine teşekkürlerini iletti.

Ekonomik, siyasal ve kültürel varlıklarını sürdürebilmek için KKTC devletinin daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki egemenliklerinin tanınması için verilen uğraşların süreceğini kaydetti.

New York temaslarına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu zamanı konuşmada diplomatik ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve KKTC’nin tanınması çağrısını yinelediğini anımsattı.

“Biz artık bağımsız bir Türk devleti ile buradaki varlığımızı sürdürüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, AB oyunları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin adadan uzaklaşmasının hedeflendiğini sadece buna asla izin verilmeyeceğini söylemiş oldu.

Gazimağusa’nın bazı bölgeleriyle Dilekkaya’da yarın elektrik kesintisi olacak

Gazimağusa’nın bazı bölgeleriyle Dilekkaya’da yarın elektrik kesintisi olacak

Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri ve yaşamlarını yitiren gazileri anmış olduğu konuşmasında, Kıbrıs gazilerinin büyük ehemmiyet arz ettiklerini belirterek teşekkür etti.