Cumhurbaşkanlığı’nda yer edinen resepsiyona, konuk heyetler ve davetliler katıldı. Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın konukları el sıkışarak karşılamasıyla başladı.

Resepsiyonda, saygı duruşunda bulunulmuş oldu, İstiklal Marşı okundu. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu resepsiyonda, KKTC’nin 40’ncı yılı için yarışmayla belirlenen ve bestelenen KKTC 40. Yıl Marşı’nı da ilk kez seslendirdi. Gecede Mücahitler Marşı ve türkülerle müzik dinletisi de sunuldu.

Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hitabı ve ödül töreni ile son buldu.

Şahali: TÜK’te izahı yapılamayacak tuhaflıklar var

Şahali: TÜK’te izahı yapılamayacak tuhaflıklar var

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 40. Senesinde, Cumhuriyete yakışır bir halde düzenlenen kutlamalara katılan her insana teşekkür etti.

Tatar, KKTC devletinin, Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hürriyetinin simgesi bulunduğunu vurgulayarak, halkın bağımsız özgür onurlu yaşamı için devletin güçlenmesinin önemine vurgu yapmış oldu.

Devletin internasyonal alanda güçlenmesi için her alanda destek veren Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür eden Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı da yad etti ve Denktaş’ın 40 yıl ilkin bugün KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak duyuru ettiğini anımsattı.

KKTC’nin internasyonal alanda bazı sıkıntıları olabileceğini yalnız Kıbrıs Türk halkına yakışan şekilde geleceğe güçlü bir halde yürümek görevleri bulunduğunu belirten Tatar, kutlamalara katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Tatar, konuşmasını, Denktaş’ın; “Yürüyelim dostlar, bu cumhuriyet bu yaratı bizimdir” ifadeleriyle tamamladı.