“Toplumsal Yaşamda Hanım” sempozyumu gerçekleştiriliyor…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Giresun’da, vatandaşlarla bir araya geldi, basın mensupları ile buluştu. 

Giresun Belediye Meclisi tarafınca Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “fahri hemşehrilik beratı” takdim edildi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, hemşehrilik beratı ile beraber aralarındaki bağların daha da perçinleştiğini belirterek, Giresun halkına, yetkililere teşekkür etti, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti. 

Tatar, aralarındaki kadim ve mukaddes bağları sıhhatli bir halde geliştirmek, bölgede barışı ve huzuru sürdürmek, KKTC’nin bölgede gelişimini sürdürmesi ve Türkiye Cumhuriyeti ile beraber hak ve menfaatleri korumak amacıyla çalıştıklarını söylemiş oldu. 

Tatar, KKTC’nin egemen bir Türk devleti olarak bölgedeki varlığını sürdürmesi ve Türkiye Cumhuriyeti yanında Türk devletleri ve öteki ülkelerle ilişkileri geliştirmek, pekiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

KKTC’nin eğitim gezim ziraat alanlarında da yatırımları bulunduğunu, bu alanlarda dünyada görünürlülüğünün bulunduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta Federal bir çözüm için anlayış ve iyi niyetle 50 yıl süresince görüşme edildiğini sadece Annan Planına “hayır” diyen taraf tek taraflı ödüllendirilirken, dengelerin bozulduğunu, Kıbrıs Türk halkının ise önü tıkandığını belirtti. 

Engellemelerin de devam ettiğini ifade eden Tatar, Rum tarafının bir anlaşmayı mümkün kılmamak için her türlü girişimi yaptığını söylemiş oldu. 

Federasyon defterinin kapandığını ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta “Şimal ve Cenup” olarak bir durum kalmadığını, Rumların “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni tüm Kıbrıs adına kullandığını, sadece Kıbrıs’ta iki ayrı devlet bulunduğunu söyledi. 

“Biz cumhuriyetin kurucu ortağı, Türkiye de garantörüdür” diyen Tatar, bu kapsamda her türlü haklarını kullanacaklarını zira bölgedeki tüm bulunacak naturel zenginliklerde hakları bulunduğunu altını çizdi. 

Devletin isminin değiştirilmesi mevzusunda meydana getirilen açıklamaların sorulması üstüne Tatar, isim değişikliği için Anayasal değişim emekleri yapılması icap ettiğini fakat bu süreçte mevzu ile ilgili değerlendirme yapılması icap ettiğini belirtti. 

Türkiye ile uyum içinde çalışmanın kendisi için  mühim bulunduğunu, her alanda da tam uyum içinde çalıştığını ifade eden Tatar, mühim olanın bölgede kuvvetli bir Türk devletinin varlığı bulunduğunu altını çizdi.