Toplumsal medya hesabından mevzuyla ilgili paylaşım icra eden Erhürman, şunları kaydetti:

Sevgili Hocanın, başarıya ulaşmış bir akademisyen ve dürüstlüğünden kimsenin şüphe duymadığı bir insandır. Normal olarak bu süreçte kendisinin ve emek verme arkadaşlarının hatası ve eksikliği olmuştur. Fakat hep söylediğimiz benzer biçimde “Hükumet”in ve VYK’nın sanki tüm mesuliyet Sn. Hocanın ve ekibindeymiş benzer biçimde bir tavır içine girmesi kesinlikle kabul edilemez.
Ek olarak sorun bir tek Sn. Hocanın ve arkadaşlarıymış, DAÜ’de yapısal problemler yokmuş benzer biçimde bir yaklaşım da kesinlikle yanlıştır. 

DAÜ, bir an ilkin KIB-TEK, Birleşke Merkez Bankası, Vakıflar Bankası ve Kalkınma Bankası benzer biçimde kuruluşlarla beraber siyasetten arındırılmalı, yönetimler uzmanlaştırılmalı, profesyonelleştirilmeli ve özerkleştirilmelidir. 
Bunların yanında yeni dönemde uzun soluklu bir vekaletle kurum siyasetin müdahalelerine daha da açık hale getirilmemeli, demokratik ve kurumsal süreçler en kısa süre içinde işletilmelidir. 

Tarım Dairesi Müdürü Değirmenci görevden alındı; Tarım Bakanlığı Müdürü oldu

Ziraat Dairesi Müdürü Değirmenci görevden alındı; Ziraat Bakanlığı Müdürü oldu

Ek olarak daha ilkin de belirttiğimiz benzer biçimde DAÜ’nün mali yapısı artık nicelik değil, kalite odaklı bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Bu aşamada gündeme getirdiğimiz, yöresel gelirlerin yada en azından Mağusa’nın yöresel gelirlerinin belli bir oranının DAÜ’de kriterler çerçevesinde mali öngörülebilirliğin sağlanması açısından değerlendirilmesi önerisi üstünde ne olursa olsun ciddi halde çalışılmalıdır.

Sn. Hocanın ve emek verme arkadaşları günah keçisi değildir. VYK ve “Hükumet” kendilerini sorumluluktan kurtarmak için boş bir çaba içine girmemeli, oluşturulan alan, yapısal ve mali sorunlarla ilgili gerçek çözüm önerilerinin tartışılıp hayata geçirileceği bir fırsata çevrilmelidir.

CTP olarak, DAÜ’nün bu ülkenin göz bebeği olan kurumlarından biri bulunduğunun bilinciyle, bu zamanda, gerek Meclis içinde, gerek Meclis dışındaki çalışmalarımızın odağında bu yaklaşım olacaktır.