Serdar Denktaş, Bayrak Radyosu’nda gösterilen Aykırı Sohbetler programının konuğu oldu. Uzlaşmayı sağlamak üstüne çalışacağını belirten Denktaş, “Gelecek yıl özgürlüğümüze kavuşmamızın 50. yılı. 50 yıl önceki noktaya iyi mi geldiğimize baktığımızda, birbirimize sarılarak, bir ortak noktada buluşarak geldiğimizi görüyoruz. Bugün ise tam tersi bir konumdayız. Bir sonraki 50 yıl daha kötüye gitmesin, gelecek 50 yıl oldukça daha iyiye gitsin diye bu adımları atmamız gerekir” şeklinde konuşan Denktaş, Kıbrıslı Türklerin yarınlarını göremez bulunduğunu, vatandaşların çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için onları yurt dışına göndermek haricinde bir yol bulamadığını görmekten üzüntü duyduğunu belirtti.

Ülkenin konuşmaya ve diyalog kurmaya asla olmadığı kadar ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Denktaş, “Diyalog oluşturmak ve ortak bir noktada buluşmak, görüşlerini terk etmek demek değildir. Benimle aynı sorunları gören insanların sayısının fazlalaştığını görüyorum. Ben de onların sesi olmaya çalışıyorum ve olmaya devam edeceğim” dedi. Siyasal kutuplaşmanın daha da sertleştiğine dikkat çeken Denktaş şunları söylemiş oldu; “Görüyoruz ki Kıbrıs melesinde tartışılan çözüm önerileri 50 senedir çözüm getirmedi. Artık başka yollar konuşmalıyız. Ülkedeki siyasal kutuplaşma çözüm değil, bir tek siyasal rant sağlıyor. Bunu gördükleri için de bu kutuplaşmayı daha da şiddetlendiriyorlar. “

AK Parti heyeti UBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti

AK Parti heyeti UBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti

Denktaş, bir devlet için en mühim olan hususun kurumların yapısı ve aktarılabilirliği olduğuna dikkat çekti. Geçmişe ve kurumsal hafızaya haiz çıkılmadığı takdirde devletin yönetilemez hale geleceğini söyleyen Denktaş, “Tarihe ve kurumsal hafızaya haiz çıkmamak devamlı dikiz aynasına bakarak otomobil kullanmaya benzer. Gözünüz devamlı dikiz aynasında olursa kaza yapmanız kaçınılmazdır” dedi.