Dinçyürek, Türkiye Cumhuriyeti ev sahipliğinde düzenlenen kurultay sebebiyle öteki ülkelerin Sıhhat Bakanları ile görüşmekten büyük kıvanç duyduğunu sadece Azerbaycan’ın Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından ayrı bir öneme haiz bulunduğunu söylemiş oldu.

Üç devlet, tek millet terimini şahsı ve ülkesi adına kalben hissederek söylediğini belirten Bakan Dinçyürek, KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Azerbaycan halkına olan sevgi ve selamlarını Azerbaycan halkına iletmesini talep etti.

Üstel: Dünyayla Kucaklaşıyoruz

Üstel: Dünyayla Kucaklaşıyoruz

Geçen hafta kalabalık bir heyetin Bakü’yü ziyaret ettiğini anımsatan Dinçyürek, temaslardan duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Azerbaycan’nın her yıl gelişimine şahitlik ettiğini belirten Dinçyürek, mütekabiliyet esasına dayalı dost kardeş bir ülke olmaktan onur duyduğunu, iki ülke arasındaki ortaklık ve sıhhat alanında yapılacak birçok iş birliğine hazır olduklarını beyan etti.

Sıhhat Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Azerbaycan Sıhhat Bakanı Teymur Musayev de ortak bir emek harcama zemini oluşturmak için hem bireysel hem kurumsal anlamda ilerlemek azrumuzdur, ülkelerimizin içten gelen sevgi, saygı ilişkilerini iletmekten kıvanç duyarım ifadelerinde bulunmuş oldu.