Sıhhat Bakanlığı’na bağlı Temel Sıhhat Hizmetleri Dairesi tarafınca Alayköy İlkokulu’nda erken tanı ve koruyucu hekimlik amacıyla senelik diş tarama etkinliği düzenlendi.

En çok yağış Akdeniz'e düştü

En oldukca yağış Akdeniz’e düştü

Sıhhat Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, etkinlikte ufaklıklara yönelik sıhhat hizmetlerini yakından inceledi ve projeye destek verdi.2024 senesinde koruyucu hekimlik ve erken tanı mevzusunda daha etkin emekler yapacaklarını belirten Dinçyürek, evlatların geleceğimiz olduklarını, sıhhatli bireylerin sıhhatli bir cemiyet oluşturduğunu altını çizdi.

Sıhhat Bakanı Dinçyürek, bu tür koruyucu sıhhat etkinliklerinin cemiyet sağlığına yönelik önemine vurgu yaparak, evlatların erken tanı ve sıhhatli yaşam alışkanlıkları kazanmalarının önemine işaret etti.

Dinçyürek ek olarak Hedef Hizmet Kulübü Derneği ile beraber düzenlenen etkinlikte, ufaklıklara diş macunu ve diş fırçası armağan edilmesi mevzusundaki katkıları için dernek üyelerine teşekkür etti.

Bakan Dinçyürek, sıhhat alanındaki bu tür girişimleri destekleyerek, koruyucu hekimlik ve erken tanı hedeflerinin gerçekleşmesine mühim katkılarda bulunacaklarını açıkladı.

Alayköy İlkokulu ve Hedef Hizmet Kulübü Derneği, Bakan Dinçyürek’in ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, etkinliğin Sıhhat Bakanı’nın katılımıyla daha da anlam kazandığını ve sıhhat alanındaki mühim projelerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.