Geçtiğimiz gün bakanlıkta meydana getirilen görüşmede çocuk hastaların gerek kamuda gerekse özelde almış olduğu sıhhat hizmetlerinin iyileştirilmesi mevzusunda nelerin yapılması gerektiği ele alındı. 

Dinçyürek, evlatların sağlığının korunmasının büyük ehemmiyet taşıdığını, koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin en iyi düzeyde olması için emek harcamalar yaptıklarını, evlatların sıhhatli gelişmelerinin öncelikleri bulunduğunu kaydetti.  

Evlatların bizlerin geleceği bulunduğunu, sıhhatli bireylerin sıhhatli bir cemiyet oluşturduğunu belirten Dinçyürek, ülke genelinde meydana getirilen çocuk aşılarının belli bir takvim içinde standardizasyonun oluşturulması için emek harcamalar yapıldığını söylemiş oldu. 

Dikkat! Zeytinlik kavşağı trafik ışıkları devre dışı...

Dikkat! Zeytinlik kavşağı trafik ışıkları dönem dışı…

Dinçyürek, hasta ve hasta yakınları ile hekimler arasındaki yazışma ve diyaloğun geliştirilmesi mevzusunda yapılması gerekenlerin görüşüldüğü ve dernek tarafınca kendisine taleplerin iletildiği görüşmede, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ile Sıhhat Bakanlığı içinde işbirliğinin artması yönünde karar aldıklarını deklare etti.