Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı ve Türkiye Sıhhat Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafınca düzenlenen 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni, “Sağlıkta Suni Zekâ” ana temasıyla 19-22 Ekim 2023 tarihleri içinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 

Birçok ülkenin sıhhat bakanları, bilim adamları,  akademisyenleri ve sıhhat sektörü paydaşlarını buluşturan 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı çerçevesinde konuşma gerçekleştiren Bakan Dinçyürek şu ifadelerde bulunmuş oldu; 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı ev sahipliğinde, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı olarak dünyadaki ve sıhhat alanındaki gelişimleri yakından takip edebilme ve ülkeler arasındaki temasları artırarak, sağlıkta işbirliğinin
Geliştirilmesine büyük hizmet edeceğine inandığımız bu kurultayın bir parçası olmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. 

İncirli'den Arıklı'ya: Sayın Bakan kendini influencer mı sanıyor

İncirli’den Arıklı’ya: Sayın Bakan kendini influencer mı sanıyor

Ek olarak Gazze’de yaşanmış olan ve orantısız güç kullanılarak sivilleri direkt hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bu zihniyetin barbarca saldırılarından derin bir infial duyduğumu ve şiddetle kınadığımı belirtmek isterim.  Yaşamını kaybedenlere şahsım ve ülkem adına Tanrı’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.

Dünyada değişen teknolojinin hızla gelişmesi her sektörü pozitif yönde yönde etkilemektedir. Sıhhat sektörü de bilhassa bilişim ve yazılım alanında dünyada sağlanan yeniliklerden nasibini almaktadır. 

İnsan yaşamının birçok alanında kullanılan dijital teknolojiler, sıhhat ve sıhhat hizmetleri alanlarını da etkilemiş ve hizmet standardını çoğaltmak, iş verimliliğini yükseltmek ve güvenli bir hizmet arzı oluşturmak benzer biçimde olanaklar elde etmiştir. 
Bu kapsamda ilk kez gerçekleştirilecek olan Doktora Konsorsiyumu etkinliğinde “Sağlıkta Suni Zekâ” ana teması ile genç araştırmacıları bir araya getiren ve alanın uzmanları ile etkileşimde bulunmalarını elde eden toplantıların yapılması büyük ehemmiyet taşımaktadır. 

İçinde bulunduğumuz kurultayda yeni bilimsel araştırmalar ışığında yeni ufuklar ve yol haritaları ortaya çıkacaktır. 
Buradan çıkacak sonuçlar bizlere mühim bir örnek teşkil edecektir. Bu kurultayın hem bilimsel anlamda hem de ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesi anlamında ciddi katkılar sağlayacağına inancım tamdır. 

Sözlerime son verirken başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca, çeşitli ülkelerden katılan sıhhat bakanları, bilim insanlarını, akademisyenleri ve sıhhat sektörü paydaşlarını bir araya getiren kurultayda sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha dile getirmek isterim.  

9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, katkı veren her insana teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.