Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, İstanbul temaslarını BRT Canlı Yayını’nda değerlendirdi.

İstanbul’da 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na katılarak konuşma gerçekleştirdiğini hatırlatan Dinçyürek, Türkiye Sıhhat Bakanı Dinçyürek, Türkiye Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştüğüne işaret etti.

Fahrettin Koca ile TC Sıhhat Bakanlığı ile KKTC Sıhhat Bakanlığı içinde 2023- 2025 yılları aralığında işbirliğine dair fiil planı imzalandıklarını kaydeden Dinçyürek, fiil planının hızla uygulamaya gireceğini, halkın direkt hizmetine yarayacağını, KKTC Sıhhat sistemine mühim katkı koyacağını altını çizdi.

Dinçyürek, “İlaç takip sistemi, altyapımıza katkı, yeni teçhizat, donanım sağlanması, ilaç tedariki benzer biçimde birçok mevzuda bizlerden yardımını bir kez daha esirgemeyen Anavatan Türkiye’mize ve Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ve ekibine fazlaca teşekkür ediyorum. Bizlere yönelik desteğin, kısa zamanda somut adımlarla hayata geçeceğini hep beraber göreceğiz” dedi.

İstanbul’da ek olarak Azerbaycan Sıhhat Bakanı Teymur Musayev, Kosova Sıhhat Bakanı Dr. Arben Vitia , Kırgızistan Sıhhat Bakanı Beishenaliev Alymkadyr, Gürcistan Sıhhat Bakanı Zürafa Azarashvili, Somali Sıhhat Bakanı Abubakar Alı haji adam Abubakar , Gambiya Sıhhat Bakanı Ahmadou Lamin Samateh ile görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Dinçyürek, pek fazlaca ilki barındıran bu temaslar yardımıyla KKTC sıhhat hizmetlerine de dünyaya açılım süreciyle beraber ivme katılacağına inandıklarını altını çizdi.

Dış Temasları artıracaklarını belirten Dinçyürek, halkın dünyada hak etmiş olduğu yeri alması için sıhhat alanında da var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini altını çizdi.

Zerrin Üstel, 'Dünya Şehirler Günü' etkinliğine katıldı 

Zerrin Üstel, ‘Dünya Şehirler Günü’ etkinliğine katıldı 

Sağlıkta esas hedefin bireysel çözümlerden fazlaca, sistemi düzeltmek bulunduğunu ifade eden Dinçyürek, hastane ve sıhhat hizmetlerini geliştirmek, altyapısını güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini, bu kapsamda özellik kayıt sistemi açısından E-sağlık çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

Genel Sıhhat Sigortası çalışmalarına da hız vereceklerini belirten Dinçyürek, yasa emekleri, yazılım, informasyon transferi, eğitim çalışmalarının fazlaca yönlü süreceğini dile getirdi.