Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle ileti yayımladı.

Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, Ertuğruloğlu mesajında, mensubu olmaktan büyük onur duydukları Türk Milleti’nin, esarete ve dayatmalara hiçbir vakit boyun eğmediğini, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı, Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı’nı büyük zaferle sonuçlandırdığını kaydetti.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türklerinin de Anadolu’da başlatılan ve zaferle taçlandırılan mücadeleyi yakından takip ettiğini, Kurtuluş Savaşı’na maddi tinsel destek verdiğini; zira kopmaz bir parçası olduğu Anadolu’nun kurtuluş sürecine katılmak, destek vermek Kıbrıs Türkü’nün ulusal kimlik ve birlik anlayışının olmazsa olmaz bir gereği bulunduğunu belirtti.

TDT Astana Bildirisi'nde KKTC'nin gözlemci statüleri memnuniyetle karşılandı

TDT Astana Bildirisi’nde KKTC’nin gözlemci statüleri memnuniyetle karşılandı

– “Türkiye, müdafa endüstri başta olmak suretiyle, son yıllarda tüm alanlardaki atılımları ile bölgesinde ve dünyada yükselen mühim güçler arasına girmiştir”

Türk’ün büyük zaferinin peşinden Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılması hedefiyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin, müdafa endüstri başta olmak suretiyle, son yıllarda tüm alanlardaki atılımları ile bölgesinde ve dünyada yükselen mühim güçler arasına girdiğini söyleyen Bakan Ertuğruloğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin, uygar medeniyetler seviyesine erişme hedefinde güvenli adımlarla ilerleyişini sürdürdüğünü görmekten, Kıbrıs Türkleri olarak büyük onur, gurur ve mutluluk duymaktayız.

Tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlık kazanan Türk Milleti, sıkıntılı sınamalarla dolu 100 senelik anlamlı yolculuğunda, bekasına yönelik içten ve dıştan gelen tüm tehditlere karşı kuvvetli ve kesin duruşunu sürdürmüş, ulusal birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiştir.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı yolunda daha kuvvetli olan Anavatanımız Türkiye, bölge sulh ve istikrarı için mühim bir erkek oyuncu haline gelmiştir. Garantör ülke olarak, zamanı ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle devamlı her koşulda Kıbrıs Türkü’nün yanında olan Anavatanımız, beraber savunduğumuz Ulusal Kıbrıs davamızda egemen eşit iki devlete dayalı bir çözüme destek vermektedir. 20 Temmuz 1974’de bizleri yok olmaktan kurtaran Anavatanımızın garantörlüğü ve her aşamadaki desteği Kıbrıs Türkleri için asla vazgeçilmezdir.”

“Cumhuriyet’in 100. senesinde beraber oldukca daha güçlüyüz” diyen Ertuğruloğlu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kurum yıldönümünün tüm Türk Dünyası’na kutlu olmasını dileyerek mesajını sonlandırdı.