Birlik Başkanı Hidayet Ağören yapmış olduğu yazılı açıklamada, okullarda sıhhatli yiyecekler sunulması ve kantinlerin denetlenmesi icap ettiğini belirtti.

“2006 yılından beri kamuya tek bir engelli istihdam edilmedi…. Eylem başlatacağız”

“2006 yılından beri kamuya tek bir engelli istihdam edilmedi…. Fiil başlatacağız”

Okul çağı evlatlarının beslenme alışkanlıklarının oluşmasında kantinlerin büyük tesirinin bulunduğunu ifade eden Ağören, “Kantinlerde sıhhatli gıdalar evlatları cezbedecek şekilde sunulursa çocuklar da sıhhatli gıdaları daha fazlaca tercih edeceklerdir ve sağlıksız gıdalardan uzaklaşacaktır. Bunun yolu da kantinleri işleten bireylere, ailelere, küçüklere eğitim verilmesinden geçiyor. Hazır içecek ve gıdalar evlatların gelişimini negatif yönde etkiliyor ve barındırdıkları besin katkı maddeleri ile çocuklarda gelişim bozukluklarına niçin oluyor. Hazır içecekler, okul kantinlerinde satılan bisküvi, kraker, şeker, çikolata benzer biçimde gıdalar enerji gereksinimini sağlıyor fakat vitamin ve mineral açısından hiçbir yarar sağlamıyor. Çocuklar  bir tek boş enerji almış oluyor” dedi.

Bunu engellemek yada eğitim ve teşvikle evlatları bundan uzaklaştırmanın ailelerin, öğretmenlerin görevi bulunduğunu kaydeden Ağören, “Kantinlerin sıhhatli gıdalar satması bu durumun düzeltilmesinde ilk adım olmalıdır” dedi.