Bu yıl 10’ncusu düzenlenecek olan dünyanın en büyük tavla turnuvası niteliğini taşıyan organizasyon 50’nin üstünde ülkeden ortalama 600’ün üstünde tavla severi ağırlayacak.
Merit Park Hotel yetkililerinin turnuva öncesi yapmış olduğu açıklamada organizasyonun gelişim aşamaları, Kıbrıs’a katkıları ve internasyonal kıymeti göz önüne seriliyor.

“Merit Açık Tavla Turnuvası, çığ benzer biçimde büyüdü”
Merit Park Hotel yetkililerinin yapmış olduğu açıklamada, 10 yıl ilkin kendisi de bir tavla sever olan Net Tüm ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un fikriyle ortaya çıkan turnuvanın çığ benzer biçimde büyüyüp internasyonal bir organizasyona dönüştüğünün altını çizdiler.  
Dünyanın en büyük tavla turnuvası niteliğini taşıyan organizasyonda Merit Park Hotel yetkilileri açıklamasına şu şekilde devam etti, “Bu yıl 10’ncusu düzenlenecek olan turnuvada Dünya Tavla Federasyonu olan WBGF’in de organizasyonda büyük katkıları oldu. Turnuvanın ilk yıllarında bu coğrafyada ve Orta Doğu’da yaşayan insanların ilgi göstereceği öngörürken Asya’dan ABD’ya, Avrupa’ya kadar dünyanın her yerinden ilgi gören bir organizasyon haline geldi. Merit Açık Tavla Turnuvası’nın yapıldığı yer olarak ülkemizin dünyada tanınma mevzusunda ciddi katkılar sağlamış oldu.”

Girne bölgesine mühim bir ekonomik katkı
Merit Park Hotel yetkilileri 600’den fazla yarışmacının Merit Park Hotel yanında bölgedeki öteki konaklama tesislerinde de konuk bulunduğunu belirtirken, “Bu yarışmacıların ulaşımları, ülkeyi gezmeleri ve ülkemiz mutfağına olan merakları öteki sektörlere de katkı sağlıyor”

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'ye gitti

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’ye gitti

“Ülkemizdeki tavla severleri de bekliyoruz”
Meydana getirilen açıklamada “Sevgili Kıbrıslılar sizi 6 Kasım’da Merit Park Hotel’de gerçekleşecek olan tavla turnuvamıza bekliyoruz. Sizde gelin kendi topraklarınızda dünyanın dört bir yanından gelmiş tavla şampiyonlarıyla tanışma ve savaşım imkanı yakalayın.” şeklinde izahat meydana getiren yetkililer ülkemizdeki tavla severleri de organizasyona çağrı etti.