Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’dan data alan Oğuz’a ziyaretinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hüseyin Gültekin ile Bakanlık Müdürü Mehmet Ercilasun birlikte rol aldı.

Sıhhat Bakanlığı tarafınca gardiyanlara yönelik düzenlenen ilk yardım kursuna katılanlara belgelerini de takdim eden Bakan Oğuz, hanım mahkumlarla öğle yemeği yedi, voleybol maçı icra eden mahkumları izledi.

Basına açıklamalarda da bulunan Dursun Oğuz, senelerdir ülkenin gündeminde olan yeni cezaevinin Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan iş birliği protokolüyle hizmete girdiğini anımsattı.

Oğuz,  “Çağıl anlamda tamam fakat yeni cezaevindeki hükümlü ve tutuklu sayısı kapasitesinin bir buçuk katı üstünde. Bu hepimizi üzen bir durum…” dedi.

Ülkede kabahat çeşitliliğinin arttığına dikkat çeken Oğuz, polisin, hukuk sisteminin ve cezaevi çalışanlarının ağır bir yük altında bulunduğunu belirtti.

Ülkeye girişlerle ilgili daha sıkı kontrollere başlandığını söyleyen Dursun Oğuz, transit vize uygulamasının Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulandığını, önümüzdeki süreçte e-vizenin de uygulayacağını, İçişleri Bakanlığı’nın, Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı, Sıhhat Bakanlığı, Ulusal  Eğitim Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Muhaceret Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışacağını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sıhhat İşleri Komitesi toplandı

Düzensiz göçle ilgili bir birim oluşturduklarını, burasıyla ilgili alt yapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Oğuz, “Hedefimiz en kısa sürede buranın faaliyete geçmesi…Muhaceretten kaynaklı sorunları asgariye indirmek istiyoruz. İç denetimle ilgili de aslına bakarsanız ilgili bakanlıklarla temas halindeyiz. Polisimiz asayişle ilgili denetimlerini artırdı. ” dedi.

İçişleri Bakanı Oğuz, cezaevindeki teknik mevzularla, alt yapı ve personelle ilgili taleplerin giderilmesi için hükümet olarak gereğini yapacaklarını da vurgulayarak, Başbakan Ünal Üstel’in bu mevzuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Yeni cezaevinde bugün itibarıyla 75’i hanım, 38’i çocuk 745 hükümlü ve tutuklu var. Eski cezaevi binasında ise KKTC’de gayri yasal şekilde yaşamış olduğu tespit edilen ve yargılama süreci devam eden 190 şahıs tutuluyor.