CANLI AKTARIM- Pelin Yükselay

Devam eden soruşturmalarla ilgili data veremeyceğini, mevzunun Polis’te ve yargıda bulunduğunu belirten Gardiyanoğlu, rakamlarla ilgili bilgiler paylaşacağını kaydetti. 

Töre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak’ı ziyaret etti

Töre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak’ı ziyaret etti

440 Eczacıdan yalnız 291’inin Toplumsal Sigortalar Dairesi ile sözleşmeli bulunduğunu belirten Gardiyanoğlu, 950’ye yakın özgür hekimin de 92 tanesinin Toplumsal Sigortalarla sözleşmeli bulunduğunu kaydetti. Bu kapsamda tüm hekim ve eczacıların aynı kefeye konulaması icap ettiğini dile getiren Garidyanoğlu, hekim ve eczacılara yönelik meydana getirilen linç girişimini doğru bulmadığını kaydetti. 

“Biz kimseyi hedef göstermedik”
Gardiyanoğlu şöyleki devam etti: 
13 Eylül’de ilk kez tarafımızdan Polis’e yakınma gitti. aynı gün Polise sistemlerimize erişebilmeleri için tam yetki verildi ve hususi soruşturma birimi kuruldu. Kamuoyunda çıkan “Toplumsal Sigortalar sıralama verdi, hedef gösterdi” söylemleri  tamamen yanlıştır. Bugüne dek tek bir kez Polisi aradım. Tekrar Polisle görüşmemiz olmadı ikimiz de mevzuyu basından takip ediyoruz. 

“Bundan önceki aya bakılırsa 6 buçuk milyon farkımız var”
Mevzunun rakamsal boyutunun da oldukça tartışıldığını dile getiren Gardiyanoğlu, “13 Eylül’den bu yana İlaç ve Eczacılıkla ilgili Toplumsal Sigortaların yapılmış ödeneği bundan önceki aya bakılırsa 6 buçuk milyon bir farkımız var” diye konuştu. 

“Amaç ilaca erişimi kolaylaştırmak”

Ödemelerin büyük bulunduğunu sadece en büyük sıkıntının ilaca erişim bulunduğunu ifade eden Gardiyanoğlu, reçete zorunluluğu getirildiğiyle ilgili eleştiriler yapıldığını sadece bazı kişilerin bunu fena yönde kullandığını söyledi, bu yüzden 1 Kasım’dan itibaren kamu hastanelerinde sıhhat hizmeti alanların reçeteleri ile devlette ilaç bulamaması halinde 291 anlaşmalı eczaneden ilacın bedelinin yüzde 20’sini ödeyerek alacağını kaydetti.

Gardiyanoğlu, sigortalar ile 92 anlaşmalı özgür hekimin bulunduğunu sadece bunun artırılması için çalıştıklarını, amacın vatandaşların, kronik hastaların ilaca ulaşımını kolaylaştırmak bulunduğunu söyledi.