CANLI AKTARIM- Pelin Yükselay

Sıhhat Bakanlığı’nın her gün yeni bir taleple karşı karşıya kalan bir bakanlık bulunduğunu belirten Dinçyürek, bireysel talepleri gerçekleştirmek yerine, sistemi düzeltmek istediğini ilk günden söylediğini ve bunun için uğraş verdiğini kaydetti. 

Dışişlerinden Rum sınır kapılarındaki “sistemsel aksaklık” hakkında açıklama

Dışişlerinden Rum sınır kapılarındaki “sistemsel aksaklık” hakkında izahat

“Yanlışların nereden kaynaklandığını bulmak ve sistemdeki açıkları bulmak en mühim görevimizdir” diyen Dinçyürek, bunun acil ile yapılmasının da zararları olacağını kaydetti. 

Yazılımın oldukca mühim olduğuna dikkat çeken Dinçyürek, hastanelerdeki hastaların kayıt altına alınmasının, takip edilebilmesinin, reçete edilen ilaçların, tetkiklerin tek elden takip edilebilmesinin oldukca mühim bulunduğunu söylemiş oldu.

“İlaçların takip edeni oldukca mühim”
Ülkeye giren her ilacın girmiş olduğu anda nereye gidiyorsa kesinlikle kayıt altına alınması icap ettiğini vurgulayan Dinçyürek, “İlaçlar ecza deposundan çıkmış olduğu anda nereye kaç tane gidiyor. Son kullanım tarihleri, tüketimin hepsinin kayıt altında olması gerekiyor. Bunların yapılabilmesi için hem teknik hem yasal hem de yazılım anlamında bir oldukca desteğe gerekseme var. Biz adımlar atmaya başladık. Biz bir oldukca şeyi anda başlattık. E-Sağlığın devreye girmesi için birden oldukca bölümün koordineli emek vermesi lazım. Bazı yasal düzenlemeler yapılması lazım” ifadelerini kullandı.