Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı çalışanı, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na dikkat çekmek amacıyla pembe giyerek gökyüzüne pembe balon havalandırdı.

Bakanlık tarafınca düzenlenen farkındalık etkinliğine Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de destek verdi.

Etkinlikle vatandaşlara meme kanserinin sebepleri, emareleri, tanı ve korunma mevzularında bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Meme kanserinde farkındalık ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla ve kansersiz bir dünya temennisiyle pembe balonlar uçuruldu.

Denktaş: İsyan ediyorum ama dinleyen yok…

Denktaş: İsyan ediyorum fakat dinleyen yok…

Etkinlik öncesinde konuşan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, senelerce değişik ülkelerde düzenlenen farkındalık etkinliklerini kıskandığını dile getirerek, “Şuan onlar bizi kıskansın diyorum meydana getirilen farkındalık etkinliklerine katılmaya yetişemiyoruz” dedi. “O şekilde bir erken teşhis bilincine gelindi ki artık biz vatandaşları değil onlar bizi teşvik ediyor” diyen Kocaismail, katkı koyan her insana teşekkür etti.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu da bu şekilde bir etkinlikte yer almaktan hanım bir belediye başkanı olarak onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Hanım sağlığının önemine işaret eden Tuğlu, meme kanserinin her insanın bilmiş olduğu ve korkmuş olduğu bir sıhhat problemi bulunduğunu hatırlatarak bu mevzuda erken teşhisin yaşamsal önemi bulunduğunu altını çizdi. Tuğlu, daima hanımefendilerin yanında destek olmaya devam edeceğini söylemiş oldu.

Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, kanserle ailecek tanışmış bir şahıs olarak, büyük hareketlerin tek vakayla başladığını unutmamak icap ettiğini belirtti. Gardiyanoğlu, “Bir şahıs mahallesini bir mahalle bir semti, bir semt bir şehri, bir kent bir ülkeyi, bir ülke dünyayı değiştirir bunu da tek ‘hade’ başlatır. Mühim olan yola çıkmaktır” dedi.

Farkındalığı yaratarak erken teşhisin önemini anlatmanın oldukça mühim bulunduğunu belirten Gardiyanoğlu, kontrollerin aksatılmayıp, zamanında yapılması çağrısı yapmış oldu. Gardiyanoğlu, sözlerini “Farkındayım farkındayız hep beraber bilincinde olalım” diyerek tamamladı.

Kocaismail, etkinliğin sonunda Gardiyanoğlu’na plaket takdim etti.