Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, 2012 yılından beridir Ercan Hava Trafik Denetim merkezinde hizmet esnasında devamlı problemler yaşandığını kaydederek, Ankara’ya eğitime gönderilen personellere kira ve günlük giderleri için reva görülen 8 Sterlin ile ilgili konuştu.

Kapısız, “Bu meblağ sadece kursiyer personelin ikamet edecek yerini karşılayabilmektedir” dedi.

Kapısız ek olarak 24 Eylül Pazar günü saat 08.30’da Ercan Kule Denetim biriminde 1 günlük uyarı grevi yapılacağını ifade ederek, “Beklentimiz sorunların tümüne kalıcı çözümler bulunmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kapısız’ın tam açıklaması şu şekilde:

“UBP-DP-YDP Hükümeti her alanda olduğu şeklinde havacılıkta da esas görevini unutmuş, ana paraya memurluk yapmakta ve havacılık gereği yapılması gerekenlerden ‘kaynak yoktur’ mazereti ile tutum etmektedir.

Ataoğlu: Paşayeva'nın vefatı tüm Türk dünyası ve dostları için büyük bir kayıp...

Ataoğlu: Paşayeva’nın vefatı tüm Türk dünyası ve dostları için büyük bir yitik…

Ercan Havalimanı özelleştirildiğinde, terminal binasının işletme devrinin yanı sıra, hava trafik hizmetlerinin verilmesi esnasında yapılacak tüm harcamalar, meydana getirilen sözleşme ile işletici firmaya devredilmiştir.

2012 yılından beridir Ercan Hava Trafik Denetim merkezinde, hizmet esnasında devamlı problemler yaşamaktayız. Isıtma/soğutma sistemlerinden tutun da aydınlatmaya kadar, ekipman/malzemeden tutun da binanın bakımına kadar, navigasyon/meteorolojik cihazlardan tutun da hava trafik hizmeti verdiğimiz sistemlerin güncellemesine kadar yapılması ihtiyaç duyulan tüm masraflardan tutum edilmektedir. Senelerdir sendikamızın yapmış olduğu uyarılara karşın, devlet otoritesi hiçe sayılmakta, SHD tarafınca talep edilen bakım, onarım ve yenilemelerin harcamaları hususi şirket tarafınca reddedilmekte yada ertelenmektedir.

Bugüne dek meydana getirilen harcamalar ise, havacılıktan meydana getirilen tasarrufun ve ihmalin neticeleri yaşandıktan sonrasında mecburen yapılmıştır.

Bir öteki mevzu ise Temel Hava Trafik Kursu almak suretiyle Ankara’ya gönderilen kursiyer personele reva görülen günlük 8 sterlin harcırah mevzusudur. Bu meblağ sadece kursiyer personelin ikamet edecek yerini karşılayabilmektedir. Oysa ilgili personel minimum 1 yıl ikamet edip  yaşamını idame ettirecek şekilde Ankara’ya gönderilmiştir. Bir çalışanı yurtdışında göreve gönderiyorsanız, vereceğiniz harcırah ile giderlerini karşılamak zorundasınız. Bu giderleri tespit edip ya üstüne almak yada harcırahı ona bakılırsa güncellemek zorundasınız. Oldukça merak ediyoruz; siyasilerimiz de yurtdışına göreve/gezmeye gittiğinde devlet onlara günlük 8 sterlin mi veriyor?

Hükümeti uyarıyoruz!

Eğer Hava Trafik Denetim merkezinde havacılıktan yaptığınız/yaptırdığınız tasarrufa devam ederseniz asla istenmeyen problemler yaşayacaksınız.

Eğer Sistemlerimizi güncellemezseniz, uçaklar havada iken radarlarımız kararacak, sistemlerimiz çökecek.

Eğer meteorolojik görüş bilgilerini verebilecek cihazları sağlamazsanız, düşük görüş yaşanmış olan zamanlarda hizmet veremeyeceğiz ya da verebileceğimiz hizmet gereksiz gecikmelere ve verimsizliklere sebep olacaktır.

Eğer kursiyerlerin harcırahlarını güncellemezseniz, kurs süreci süresince büyük problemler yaşayacaksınız.

Hepimiz her zamanki şeklinde bu ikazları dikkate almayacağınızı biliyoruz. Eğer bugüne dek dikkate almış olsaydınız esasen tüm mevzular çözüme ulaşırdı. Sizler Hükümet olarak önünüzdeki pilava bakıp SHD’ yi kul kölesi haline getirdiğiniz hususi işletmeci daha çok kar yapsın diye içinde bulunduğunuz gafleti devam ettireceksiniz. O yüzden sizlere anlayacağınız dilden konuşacağız.

24 Eylül Pazar günü saat 08.30 da Ercan Kule Denetim biriminde 1 günlük bir uyarı grevi yapılacaktır. Beklentimiz yukarıda bahsettiğimiz sorunların tümüne kalıcı çözümler bulunmasıdır”