Tarım Dairesi Müdürü Değirmenci görevden alındı; Tarım Bakanlığı Müdürü oldu

Ziraat Dairesi Müdürü Değirmenci görevden alındı; Ziraat Bakanlığı Müdürü oldu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinin arkasından gazetecilere izahat yapmış oldu.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir kez daha tanınması yönünde Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünden davet yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim Kıbrıs mevzusunda yaklaşımımız uzun süredir ortada. Federasyon formüllerinin gerçekçi olmadığı ve işlemeyeceği artık net bir halde anlaşılmıştır. Bu gerçeği reddetmek Ada’da çözümsüzlüğü dayatmaktan başka bir şey değildir. Kıbrıs’ta iki devletli, adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için çaba gösterdik. Muhataplarımızı da bunu sağlamaya çağrı ettik. Bir başka davetimizi de internasyonal topluma yaptık. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak tanınması Kıbrıs problemininin çözümüne katkı sağlayacak yegâne adımdır, en etkili adımdır. Bunun dışındaki seçenekleri tanımıyoruz” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyleki devam etti:

“Biz, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını internasyonal hukukun bizlere tanımış olduğu garantörlük hakkı çerçevesinde sonuna kadar muhafaza etmekte kararlıyız. KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye sıfatıyla dahil olmasının araladığı kapının devamının gelmesini bekliyoruz. Ülkelerin birbiri ardınca KKTC’yi bağımsız devlet olarak tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder. Bundan sonraki yol haritamız da KKTC’nin haklarının eksiksiz muhafazası ve internasyonal sisteme entegrasyonu yolunda atılacak etkin adımlardır.”