Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “utan ve git” söyleminin halkın sesini yansıttığını söylemiş oldu ve kısa sürede sokağa çıkacaklarını, bu talebin kendilerine halktan geldiğini belirtti.

Erhürman dün akşam Genç TV’de katılmış olduğu Er Meydanı programında gündemdeki mevzulara dair açıklamalarda bulunmuş oldu. Halkın kendilerinden beklentilerini dikkate aldıklarını dile getiren Erhürman, bu yönde emin adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Gazimağusa'ya İlahiyat Koleji yapılacak...

Gazimağusa’ya İlahiyat Koleji yapılacak…

5 yıl sonrasını öngöremez duruma geldiklerini belirten Erhürman, “Doğru hamleleri şimdi yapmazsak, 5 yıl sonrasında ne toplumsal ve kalkınma planları yapmamızın, ne de benim buraya çıkıp konuşmamın manası duracak. Her dakika fazlaca şey kaybediyoruz ve fazlaca hızlandı bu süreç. Çocuklarımız adına endişeli olduğumuz için de sokağa iniyoruz” dedi.

“Erken seçime gitmek mümkün”

Hükümetin kısa bir süre içinde erken seçime gitmesi icap ettiğini ve bunun da mümkün bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Erhürman, “Halk götürmek istiyorsa halkın gücünün karşısında kimse durması imkansız” dedi. “Utan ve git” söylemiyle ilgili kendilerine birçok sual geldiğini belirten Erhürman, bunun yalnız toplumsal medya için kurulmadığını, halkın talebi üstüne organize edildiğini ve kampanyanın bir ayağının da sokak bulunduğunu deklare etti. Erhürman, yapacakları eylemlerin tarihlerini de ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söylemiş oldu.

Ülkede artık CTP’li olsun olmasın her insanın sokağa inmesi icap ettiğini dile getiren Erhürman, yapılanlara karşı sokakta kim savaşım verirse onların yanında olacaklarının altını çizdi.

Dertlerinin kalkışma olmadığını da aktaran Erhürman, “Kıbrıs Türk halkının layık olduğu yönetimin bu olmadığını” gösterme amacında olduklarını söylemiş oldu.

Çıktıkları bu yolda beraberce beraber yürümek istediklerini ifade eden Erhürman, “utan ve git” söylemini kendilerinin de yaygın kullandığını, sadece halkın tepkisi bulunduğunu, bu yüzden dolayı da pankart ve afişlerde CTP logosuna yer vermediklerini belirtti.

Utanması ve gitmesi gerekenlerin bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler bulunduğunu dile getiren Erhürman, “Bizlere bunu söyleyenler yalnız CTP üyeleri değil, senelerdir UBP’ye oy verdiğini bildiğimiz insanoğlu da söylüyor. Bu halkın ortak iradesi bizi yönettiğini iddia edenlerin bir an ilkin gitmesidir” dedi.