TİKA ile Devlet Üretme Çiftlikleri “Yemlik Dane Mısır Üretim Projesi” kapsamında hasat yapıldı

TİKA ile Devlet Üretme Çiftlikleri “Yemlik Dane Mısır Üretim Projesi” kapsamında hasat yapılmış oldu

Erhürman ve beraberindeki kurul dün Genç İş Adamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunmuş oldu. Ülkedeki fena gidişattan dolayı bir süreden beridir sendikalar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber ekonomik örgütlere bir takım ziyaret başlatan CTP, GİAD’la son gelişmelere dair görüş alış verişinde bulunmuş oldu. Erhürman’a GİAD ziyaretinde milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Filiz Besim ve Sami Özuslu birlikte rol aldı. Toplumun geleceğine yönelik ciddi endişeler taşıdıklarını dile getiren Erhürman, “Eğitimde, sağlıkta, trafikte gerilemeler hızlandı. Bir ekip şeylerin göstermelik olarak yaşandığı, her şeyde kontrolün kaybedilmiş olduğu bir süreçteyiz” dedi. 

“Yaşam düzeyimiz her dakika aşağıya gidiyor”
Ekonomik açıdan bakıldığında Türk Lirası’ndaki istikrarsızlığın halkın artık kronik meselesi haline geldiğini kaydeden Genel Başkan Tufan Erhürman, bunun her kesimi etkilediğini ve insanların durmadan yaşam pahalılığı ve asgari tutarı tartıştığını belirtti. Ülkedeki her insanoğlunun en zengininden en fakirine kadar yaşam düzeyinin aşağıya doğru seyrettiğini ifade eden Erhürman, “Türkiye’deki seçimler öncesi bu memleketteki insanların büyük kesimi İhtiyat Sandığı’ndaki parasını çekip dövize çevirdi. Bir memleket düşünün ki tamamı borsa oyuncusuna dönüştü” dedi. Ülkeye yatırım icra eden yabancılara artık istisnai yurttaşlık verildiğine dikkat çeken Erhürman, bunun yerli yatırımcılar için büyük dezavantaj teşkil ettiğini söylemiş oldu. 

“Ümit olabilecek bir projeyi öldürüyorlar”
Hükümetin geçtiğimiz gün açıklamış olduğu kalkınma planına da işaret eden Erhürman, bunun 2022 seçimlerinde kendi vaatleri bulunduğunu hatırlattı. Plan hazırlanırken mecliste temsil edilen karşıcılık partileriyle hükümetin kontakt kurmadığını aktaran Erhürman, “Biz bu planın içinde en fazlaca nüfus politikasını öne çıkarıyorduk bu sebeple nüfusu bilmediğiniz vakit hiçbir şeyi planlayamazsınız. Adeta yeni bir ümit olabilecek bir projeyi öldürme çabasıyla ortaya çıktılar. Bu bizi toplumun geleceğine yönelik olarak endişelendiriyor. Plansız gidilmesinin neticelerini biliyoruz” dedi. 

Gavani: Kuvvetli ve sözü geçen bir derneğiz
GİAD Başkanı Orhan Gavani de görüşmede yapmış olduğu konuşmasında, derneğin çalışmalarına değindi. GİAD’ın 1989 senesinde kurulduğunu, kuvvetli ve sözü geçen bir dernek bulunduğunu belirten Orhan Gavani, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’nun da kurucusu olduklarını söylemiş oldu. Çocuk Girişimcilik Projesi başlattıklarını ve ortaokul müfredatlarında bunun seçmeli ders olarak okutulmaya başlandığını aktaran Gavani, bu dersin Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi müfredatına girmek için de emek harcama başlattıklarını deklare etti. Türkiye Girişimciler ve İş İnsanları Konfederasyonu’na üye olmaya hazırlandıklarını kaydeden Gavani, bu konfederasyonun son aşama ciddi ve büyük bir kurum bulunduğunu, kendileriyle de ortaklık halletmeye hazır olduklarını belirtti.