İsrail'den KKTC'de suikast iddiası

İsrail’den KKTC’de suikast iddiası

Erhürman ve beraberindeki kurul, geçtiğimiz gün İskele bölgesindeki köylere ziyaret düzenledi ve bu bölgedeki yurttaşlarla bir araya gelmiş olarak sorunları dinledi, çözüm önerilerini söyledi. Erhürman’a ziyaretlerinde İskele milletvekilleri Fide Kürşat, Biray Hamzaoğulları, İskele İlçe Başkanı Hüseyin Öztörel, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer birlikte rol aldı. İlk olarak Yenierenköy’ü ziyaret eden CTP heyeti sırayla Yeşilköy, Gelincik, Adaçayı ve Sipahi köylerine gitti. 

“İnsanlara elde edemeyecekleri rakamlar teklif ediliyor…”
Köy ziyaretlerinde yurttaşlara hitap eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bilhassa emirname kapsamında bulunan İskele bölgesinde arazi satışları olmasının dikkat çekici bulunduğunu açıkladı. Karpaz bölgesi için hazırlanan İmar Planı’ndan kaynaklı bazı gelişmeler olabileceğine vurgu icra eden Erhürman, “İnsanlara, 30 yıl bu toprakları ekip biçmeleri durumunda bile elde edemeyeceği rakamlar teklif ediliyor ve günün sonunda ekonomik sıkıntılarla savaşım etmeye çalışan insanlarımız çareyi topraklarını satmakta buluyor” ifadelerini kullandı. 

“Bu cemiyet bu fena yönetimi hak etmiyor”
Topraklarını satan insanları kınamadığının altını çizen Tufan Erhürman, gelen talepler doğrultusunda verilen fahiş fiyatlar insanları mülklerin satma noktasına getirdiğini altını çizdi. Kıbrıs Türk toplumunun bu kadar fena bir yönetim zihniyetiyle yönetilmeyi hak etmediğini ifade eden Erhürman, her geçen gün sorunların arttığını ve erken seçimin koşul bulunduğunu belirtti. Mülk satışları mevzusunun yanı sıra ekonomik problemler ve düşen alım gücü problemlerine de değinen Erhürman, mevcut hükümet eliyle KIB-TEK’te meydana gelen ihalesiz yakıt alımlarıyla kurumun bilgili bir halde zarara uğratıldığını ve fena yönetimin faturasının halka kesildiğini söylemiş oldu.