Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, toplumsal medya hesabı üstünden ‘tam gün eğitime’ ilişkin izahat yapmış oldu, hükümeti eleştirdi.

CTP Lideri Erhürman, parti olarak son üç senedir aralıksız şekilde tam gün eğitim dediklerini ifade ederek, “Seçim programımızda da altyapıdaki eksikliklerin tamamlanması suretiyle üç yıl içinde tüm okullarda tam gün eğitime geçme taahhüdü var” açıklamasını yapmış oldu.

Erhürman, “Ortaya konulmuş olan her projenin hedefleri vardır. Tam gün eğitim derken neydi hedeflerimiz?” diyerek, sıraladı:

“1. Hususi okullarda okuyan çocuklarımızla kamu okullarında okuyan çocuklarımız arasındaki fırsat eşitsizliğini azaltmak.

2. Karı-koca çalışmış oldukları için hususi bir tercih sebebi olmamasına rağmen çocuklarını hususi okula göndermek zorunda olan ailelere alternatif sunmak.

3. Fakat en önemlisi, öğleden sonraları çocuklarımızı kültür, sanat, spor, vb. alanlarda, genel kültürle ve hususi kabiliyetlerini, ilgilerini ortaya çıkarıp geliştirebilecekleri olanaklarla buluşturmak.”

Erhürman, “Hükumet” ne yapmış oldu? Daha ilkin haftada bigün öğleden sonrasında üç ders saati kullanılırken, şimdi haftada iki gün, ikişer saatten dört ders saatini kullanmak için, şu demek oluyor ki aslen bir tek 1 ders saati için alan yaratarak sözde “iki gün tam gün eğitim”e geçti” dedi.

“Şov maksatlı girişimler!”

“Bizim hedef olarak önümüze koyduğumuz, yukarıda sıralanan üç noktadan hangisine ulaşıldı?” diye soran Erhürman, şöyleki devam etti:

Ataoğlu:  Türk birliğinin gücünü birleştirmeliyiz

Ataoğlu: Türk birliğinin enerjisini birleştirmeliyiz

“Haftada bir saat fazladan dersle fırsat eşitsizliği mi azaldı? Bigün değil iki gün öğleden sonrasında ders olacak diye aileler çocuklarını kamu okullarına alma olanağı mı buldu? (Geriye kalan üç gün ne olacak?) Öğleden sonraları çocuklarımıza hususi ilgi alanlarında, kabiliyetlerini ortaya çıkaracak, onları geliştirecek olanaklar mı sunuldu? Cevap: Hiçbiri! Peki altyapı sorunları giderilmediği için daha ilkin haftada bigün yaşanmış olan problemler bu kez haftada iki gün yaşanmaya başlandı mı? Evet!

Benzer bir şey gene CTP’nin uzun bir süreden beri bir proje olarak önüne koyduğu “uzun vadeli toplumsal, ekonomik, kültürel kalkınma planı”nda yapılmış oldu. Nüfus bilinmeden, nüfus politikası olmadan, katılımcılık dışlanarak sözde plan yapılacağı açıklandı!

“Siz söylersiniz, biz yaparız” sloganını atabilmek için ortaya konulmuş olan ve çözüm getirmekten ziyade problem yaratan, şov maksatlı girişimler bunlar! Bu halkın yararına bir şey yapmayı değil, bir şey olmayı hedef olarak seçen bu zihniyetten ne beklenebilirdi ki esasen?!”