Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu zamanı davet dolayısıyla bir izahat yapmış oldu. 

Sigortalıların dikkatine... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan önemli duyuru...

Sigortalıların dikkatine… Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’ndan mühim duyuru…

Bakan Ertuğruloğlu, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda geçen yıl yapmış olduğu zamanı çağrıyı bu yıl da yineleyerek; Kıbrıs mevzusunda iki egemen eşit devlet esasına dayanan yeni vizyonumuzun kararlılıkla ilerlediğini internasyonal cemiyet önünde bir kez daha vurgulamıştır” ifadelerini kullandı. 

Ertuğruloğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul toplantısında yapmış olduğu konuşmada internasyonal toplumu Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımaya, diplomatik, siyasal ve ekonomik bağlar kurmaya ve Ada’daki BM Sulh Gücü’nü de artık yansız davranmaya çağrı etmesi Kıbrıs Türk Halkını fazlasıyla mutlu etmiştir” dedi. 

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeleri ile Kıbrıs Adasında rahatlık ve sulh içinde yaşayacak iki komşu Devletin varlığının resmen kabul edilmesinin Kıbrıs mevzusunun tek çözüm şekli bulunduğunu dünyaya bir kez daha duyuru etmiştir” açıklamasını meydana getiren Bakan Ertuğruloğlu, şu şekilde devam etti: 

“KKTC’nin tanınma hedefinin Türkiye Yüzyılı’nda yolunda ilerleyeceğine inancım tamdır. Kuvvetli Türkiye Cumhuriyeti, Kuvvetli KKTC vizyonu ve misyonumuz geleceği doğru ve sıhhatli şekillendirecektir”