Metrekareye 21 kg... İşte en çok yağış alan bölgeler

Metrekareye 21 kilo… İşte en fazlaca yağış alan bölgeler

Yargıç Emine Dizdarlı‘nın mevzuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Son birkaç gündür basında ve toplumsal medyada sigorta reçete yolsuzluğuyla ilgili bir kısım hekim ve eczacılar tarafınca yapıldığı iddia edilen eylemlerin bazılarının usulsüzlük teşkil ettiğini, bu yüzden polisin tahkikatını sürdürürken yolsuzluk yapanlar ile usulsüzlük yapanlar içinde bir ayırım yapması gerektiğine dair söylemler yer almıştır.
Bu mevzuda polisin geniş çaplı bir tahkikatının devam etmiş olduğu ve mezkûr soruşturmaya ilişkin tutuklamaların olduğu hepimizin bilgisi dahilindedir. Durum bu aşamada iken, polis nezdinde bulunan emareleri görmeden yada işlendiği iddia edilen suçla ilgili kafi data sahibi olmadan varsayıma dayanarak usulsüzlük meydana getiren zanlıların tahkikatın bu aşamasında polis tarafınca değişik bir prosedüre doğal olarak tutulmaları gerektiği mevzusunda telkinde bulunulması kanaatimce yanlıştır ve yanlış sonuçlar doğurabilir.
Soruşturmayı yürütenlerin tarafsızlığı ve her insana eşit mesafede olmaları ehemmiyet arz etmektedir. Her meselede olduğu benzer biçimde soruşturma bir bütündür ve bu olayın ortaya çıkarılmasındaki kamu yararı göz ardı edilmemelidir. Suçun ciddiyetini ve mahiyetini dikkate alarak polise tahkikatını sıhhatli bir halde yürütmesi için sadece şahıs özgürlüğünü de gereksiz yere kısıtlamadan kafi süre ve imkân tanınması gerekir.
Bu aşamada, polisin kişisel görüşlerin ve önyargıların tesirinde kalmış olarak usulsüzlük mü yoksa yolsuzluk mu ayırımı yapmasının yanlış olduğu ve bu değerlendirmeyi meydana getirecek olan mercilerin Başsavcılık ile Mahkemeler olduğu kanaatindeyim.