Feyzioğlu, 100 yıl ilkin “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” ilkesi temelinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde ve çevresinde bir sulh, güvenlik ve istikrar kuşağı tesis etmek için savaşım ettiğini; dünyada demokrasi ve adaletin hakim kılınması için kararlılıkla, üstelik de oldukça zor bir coğrafyada, bir istikrar timsali bulunduğunu belirtti.

“Kıbrıs bizim için bir ‘sorun’ değil, ‘Ulusal Dava’dır diyen Feyzioğlu, “Şundan dolayı meseleler zaman içinde yorar, ulusal davalar ise davaya inananları her daim kuvvetli ve kesin kılar. Hepimiz dinlenmemek suretiyle yola çıktık. Yorulmak nedir bilmeyiz” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi, Ada’daki gerçekleri esas alan, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması ve Kıbrıs Türk halkının müktesep hakkı olan egemen eşitlik ve eşit internasyonal statüsünün tescilinin temel hedeflerinden birini teşkil etmeye devam ettiğini kaydetti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın resmi kutlamaları Büyükelçi Feyzioğlu’nun saat 13.00’te BRTK televizyonunda yapmış olduğu konuşmayla başladı.

Büyükelçi Feyzioğlu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlayarak, “Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

Feyzioğlu, 100 senedir coşkularını yürekten paylaşan, bayramlarını kendileriyle beraber kutlayan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha teşekkürlerini dile getirdi.

Büyükelçi Feyzioğlu, içinde bulunulan ve dünyanın art arda ortaya çıkan naturel ve naturel olmayan afetlerle sarsıldığı “dönüşüm çağı”nda birlik ve beraberliğin muhafazasının önemini altını çizdi.

– “Vatanımızı güzel yarınlara taşımak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, konuşmasında, Cumhuriyet’in 100’üncü yılının gururla algı edilmiş olduğu 2023 senesinde tüm yıl boyu sürmesi planlanan 100’üncü yıl kutlamalarının planlandığını sadece şubat ayında yaşanılan zelzele felaketiyle coşkunun hazin bir burukluğa büründüğünü ve bu felaketin acısının halen daha derin ve taze bulunduğunu kaydetti.

Depremde yaşamını kaybeden tüm Türkiye ile KKTC vatandaşlarının ve Şampiyon Melekler Ekibi’nın aziz hatıralarını bir kez daha yad eden Büyükelçi; başta aileleri ve yakınları olmak suretiyle tüm Türk milletine ve Kıbrıs Türk halkına başsağlığı diledi.

Feyzioğlu, “Onların hatıralarını onurlandırmak ve vatanımızı daha güzel yarınlara taşımak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

– “Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve kuvvetli bir Cumhuriyetle kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir ülke yaratmıştır”

Feyzioğlu, 100 yıl ilkin, dünyayı ve internasyonal politikayı iyi okuyan, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, Yüce Türk Milletine sonsuz itimat duyan, bunu İstiklal Savaşı ile kanıtlayan büyük dahi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal egemenliğe dayanan, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve kuvvetli bir Cumhuriyetle kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir ülke yarattığını altını çizdi.

“Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, tabanca dostlarını, kurtuluşun ve kuruluşun hanım adam tüm kahramanları ile Cumhuriyet tarihimiz süresince bağımsızlık ve istikbal mücadelelerinde kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi şükranla anıyor; ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Tanrı’tan rahmet, dünyadaki gazilerimize sıhhatli ve uzun ömürler arzuluyorum” diyen Feyzioğlu, vatanın onlara minnettar bulunduğunu söylemiş oldu.

Feyzioğlu, 100 yıl ilkin “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” ilkesi temelinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde ve çevresinde bir sulh, güvenlik ve istikrar kuşağı tesis etmek için savaşım ettiğini anımsatarak, Türkiye’nin dünyada demokrasi ve adaletin hakim kılınması için kararlılıkla, üstelik de oldukça zor bir coğrafyada, bir istikrar timsali olmayı başardığının altını çizdi.

– “Bayramımızı bizimle beraber kutlayan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum”

Feyzioğlu, şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyetimiz, kökü bin yıllara uzanan devlet aklıyla, dünyanın her köşesinde mazluma uzanan şefkatli eliyle, ikinci asrında, şu demek oluyor ki ‘Türkiye Yüzyılı’nda atalarımızı gururlandırmaya, gelecek nesillerimize daha adil bir dünya ve sulh dolu bir gelecek hazırlamak için azami gücüyle çaba sarf etmeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu suretiyle ‘Türkiye Yüzyılı’ olacağına ve bu gerçeğin tüm dünya tarafınca onaylama ve takdir edileceğine yürekten inanıyoruz.

Erdoğan'ın Astana'daki konuşması... Üstel: Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum

Erdoğan’ın Astana’daki hitabı… Üstel: Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum

Bu amaç doğrultusunda çalışan ve ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çevresinde kenetlenen her insana merhaba olsun. 100 senedir coşkumuzu yürekten paylaşan, bayramımızı bizimle beraber kutlayan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

– “Kıbrıs bizim için bir ‘sorun’ değil, ‘ulusal davadır’”

Türk milletinin zamanı süresince boyunduruk altında yaşamayı kabul etmediğini anımsatan Feyzioğlu, bu yüce milletin üyelerinin de 1963-74 yılları aralığında Ada’da yaşanmış olan zulme karşı direndiğini; birlik ve beraberlik içinde, internasyonal toplumun uyguladığı çifte standartlı yaklaşımlara karşın varlığını koruduğunu ve pekiştirdiğini dile getirdi.

“Kıbrıs bizim için bir ‘sorun’ değil, ‘Ulusal Dava’dır” ifadelerini kullanan Feyzioğlu, meselelerin zaman içinde yorduğuna sadece ulusal davaların davaya inananları her daim kuvvetli ve kesin kıldığına dikkat çekerek, “Hepimiz dinlenmemek suretiyle yola çıktık. Yorulmak nedir bilmeyiz. Bu çerçevede Ada’daki gerçekleri esas alan, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması; Kıbrıs Türk halkının müktesep hakkı olan egemen eşitlik ve eşit internasyonal statüsünün tescili temel hedeflerimizden birini teşkil etmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Feyzioğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın internasyonal çağrıları ve desteğiyle son dönemde gerek ikili, gerek internasyonal teşkilatlarla ilişkiler bakımından büyük ivme kaydedildiğinin de altını çizdi ve “Türkiye Yüzyılı’nda şüphesiz bu mevzuda da nice hak edilmiş başarılara hep beraber imza atacağız. Türkiye Yüzyılı, bununla beraber Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılıdır” dedi.

İçinden geçilmekte olan; dünyanın art arda ortaya çıkan naturel ve naturel olmayan afetlerle sarsıldığı “dönüşüm çağı”nda birlik ve beraberliğin muhafazasının her zamankinden mühim bulunduğunu belirten Büyükelçi Feyzioğlu, bu duygu ve düşüncelerle saygılarını ifade ederek sonsuza kadar var olacak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı.

Feyzioğlu, konuşmasını “Ne Mutlu Türk’üm diyene” diyerek tamamladı.