Mehmet Akif Caddesi’nde yer edinen etkinlikte korteje; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç da katıldı.

Yürüyüşün peşinden konuşmalar oldu. Konuşmalardan sonrasında da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu sahne aldı, peşinden Gazimağusa Halk Dansları ekibinin gösterisi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs Türk halkının da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünü Türk halkı ile beraber coşku ile kutlamakta bulunduğunu açıkladı.

Tatar, Türkiye’de Türk halkının kurtuluş mücadelesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve inkılapların hayata geçirilmesini kısa sürede tamamlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anmak istediğini kaydetti.

Türkiye’nin gelecek yüzyılına Kıbrıs Türk halkı ile birlik ve beraberlik içinde adım attığını ifade eden Tatar, KKTC’nin Anavatan Türkiye ile bağlarını koparmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini belirtti.

Tatar, “Kimse ‘bu saatten sonrasında harp olmaz, hücum olmaz’ demesin. Kıbrıs Türk halkı bu acıları bu topraklarda oldukça yaşadı, dolayısıyla mutlak suretle Kıbrıs’ta bir antak kalma olacaksa iki devletli bir antak kalma olacak, buradan geri dönüş olmaması gerekmektedir” dedi.

Tatar, Kıbrıs Türk halkını federal bir çatı altında, Türkiye’nin olmayacağı bir AB’de yalnızlığa ve maceraya sürüklemeye kimsenin gücü yetmeyeceğini, zira bu yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını kaydetti.

Feyzioğlu

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da gelecek yüzyılın dünyada Türkiye’nin yüzyılı olacağına, 10 seneler içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde oldukça daha çok esere imza atacaklarına inandığını, Türk insanının azmi ile gelecek yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını belirtti. Feyzioğlu, bunun,Türkiye ile beraber KKTC’nin de yüzyılı olacağını kaydetti.

Türkiye’nin Kıbrıs meselesi diye bir meselesi bulunmadığını, Kıbrıs’ın Türkiye için ulusal bir dava bulunduğunu ifade eden Feyzioğlu, insanların “meselelerden” yorulabildiğini sadece “ulusal davalardan” asla ve asla yorulmadığını kaydetti.

Feyzioğlu, “KKTC devamlı payidar duracak” dedi.

Çavuşoğlu

Meteoroloji uyardı...

Meteoroloji uyardı… “Tozlu hava geliyor”

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Cumhuriyet’in, beraber çalışmak, aydınlığa çıkmak ve geleceğe biçim vermek anlamına geldiğini belirtti.

Vatana haiz çıkmanın birincil görevleri bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Burada nöbet tutuyoruz, cumhuriyetin bekçileriyiz” dedi.

Çavuşoğlu, bu toprakların şehit kanları ile vatan yapıldığının da unutulmaması icap ettiğini belirtti.