Fidan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 10. Zirvesi öncesinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye nazaran Fidan, Teşkilata, “Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep beraber karşı durmalıyız.” diyerek Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) destek çağırısında bulunmuş oldu.

Karabağ’daki son gelişmelere ilişkin “Türkiye, Azerbaycan’ın yanında durmaya devam edecek” ifadesini kullanan Fidan, Gazze’de yaşanmış olan insanlık trajedisine de dikkati çekti.

Fidan, üye ülkelerin bilhassa tecim, iktisat, enerji ve ulaştırma alanlarında büyük bir potansiyele haiz olduğuna işaret etti.

Maliye Bakanı Berova, Ecevit’in ölüm yıldönümünde mesaj yayımladı

Maliye Bakanı Berova, Ecevit’in ölüm yıldönümünde ileti yayımladı

“Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki işbirliğinin hızla kurumsallaşmasından ve derinleşmesinden büyük sevinç duyuyoruz.” şeklinde konuşan Bakan Fidan, Orta Koridor’un yatırım açısından daha da cazip hale getirilmesi için çaba gösterilmesinin ve başta Türkmen naturel gazı olmak suretiyle, Hazar ötesi kaynakların Türkiye ve Avrupa’ya taşınmasının önemini altını çizdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına ilişkin, sivillere uygulanan acımasız katliamın kabul edilemez bulunduğunu dile getiren Fidan, bir an ilkin koşulsuz ateşkes duyuru edilmesi ve Gazze’ye yardımların kesintisiz şekilde erişmesi icap ettiğini kaydetti.